Grupė europarlamentarų siūlo griežtinti sankcijas Rusijai

  • Teksto dydis:

Grupė Europos Parlamento narių siūlo plėsti sankcijų paketą, kurį šiuo metu su Kremliumi susijusių asmenų ir įmonių atžvilgiu taiko Europos Sąjunga (ES).

„Mes siūlome įvesti naujas sankcijas, kurios būtų nukreiptos į tuos Rusijos magnatus ir oligarchus, kurie, siekdami padėti V. Putinui vykdyti jo antidemokratinę veiklą, užsiima nelegalių pinigų plovimu ES valstybėse narėse“, – rašoma kreipimesi, kurį inicijavo europarlamentaras Petras Auštrevičius.

Kreipimasis adresuojamas Europos Sąjungos (ES) valstybių vadovams, Europos Vadovų Tarybos pirmininkui Donaldui Tuskui bei kitiems ES vadovams. Jį šiuo metu yra pasirašę 45 europarlamentarai iš pagrindinių frakcijų, BNS informavo P. Auštrevičiaus biuras.

Rašte teigiama, kad po Krymo aneksijos Rusijai įvestos sankcijos pasiteisino ir „padėjo atbaidyti Rusijos administraciją nuo tolesnės teritorinės ekspansijos Ukrainoje“.

Kreipimesi pažymima, kad vis dėlto Rusija toliau ignoruoja savo įsipareigojimus pagal Minsko susitarimus, lieka užimtose Ukrainos bei Gruzijos teritorijose, teikia didžiulę karinę paramą Sirijos režimui, o buvusio agento Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimas Jungtinėje Karalystėje „pademonstravo Kremliaus žiaurumą ir tarptautinių susitarimų bei teisės aktų nepaisymą“.

„Todėl mes, Europos Parlamento nariai, esame visiškai įsitikinę, kad tol, kol agresyvus Kremliaus elgesys nesikeis, su režimu susijusiems konkretiems Rusijos asmenims ir verslui turi būti įvestos bei taikomos papildomos sankcijos“, – sakoma kreipimesi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pataisymas:

Pataisymas: portretas
,,..Tautos išdavikų beretnykų"

geriau vatnyku

geriau vatnyku portretas
nei islaikytiniu beretnyku

Albinas

Albinas portretas
Vatnyku komentarai.normalus neraso nesamoniu,debilai.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių