Generalinis prokuroras kreipėsi į Seimą dėl N. Puteikio neliečiamybės

  • Teksto dydis:

Generalinis prokuroras Evaldas Pašilis antradienį kreipėsi į Seimą, prašydamas panaikinti Seimo nario Naglio Puteikio teisinę neliečiamybę.

Mišriai Seimo narių grupei priklausančio N.Puteikio neliečiamybę prašoma panaikinti, kad jis galėtų būti teisiamas dėl šmeižto privataus kaltinimo tvarka.

„Už šio nusikaltimo padarymą numatytos alternatyvios bausmės, bauda, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Konstitucijoje nustatyta, kad Seimo narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, negali būti suimamas, kitaip suvaržoma jo laisvė, todėl negavus tokio Seimo sutikimo N.Puteikio atžvilgiu minėto privataus kaltinimo skundo nagrinėjimas teisminiame posėdyje nėra įmanomas“, – kreipdamasis į Seimą sakė E.Pašilis.

Po generalinio prokuroro kreipimosi Seime bus sudaroma komisija, kuri teiks savo siūlymą, ar panaikinti parlamentaro N.Puteikio imunitetą. Pats parlamentaras BNS teigė prašysiantis, kad Seimas tenkintų generalinio prokuroro prašymą.

„Kadangi manau, kad tokie ginčai turi būti sprendžiami ne Seime, o teisme, aišku, kad prašysiu, kad Seimas panaikintų man neliečiamybę. (...) Pasitikiu teismais, objektyvumu, ir visiškai normalu, jei paprastas žmogus nori ginčytis su Seimo nariu, jis neturi slėptis už imuniteto“, – sakė N.Puteikis.

Privataus kaltinimo tvarka skundą pateikusi pareiškėja Kristina Apanavičiūtė–Sulikienė nurodo, kad parlamentaras savaitraštyje „Laisvas laikraštis“ apšmeižė jos tėvą ir sumenkino jos pačios reputaciją, sudarė klaidingą įspūdį apie jos šeimą, dėl kurių nukentėjo ir ji, ir jos šeimos nariai.

Įstatymas numato, kad tokiu atveju nukentėjusysis ir nusikaltimu kaltinamas asmuo šaukiami pas teisėją sutaikinti. Jeigu suinteresuoti asmenys susitaiko, procesas dėl skundo nutraukiamas. Balandžio 15 dieną Vilniaus apygardos teisme vykusio taikomojo posėdžio metu šie asmenys nesusitaikė, todėl priimta nutartis nukentėjusiosios skundą perduoti nagrinėti teisiamajame posėdyje.

K.Apanavičiūtė–Sulikienė ją šmeižiančia informacija laiko 2012 metais leidinyje „Laisvas laikraštis“ publikuotame straipsnyje „N.Venckienė žlugdo prezidentę ir Lietuvos politinę sistemą“ išsakytus teiginius, kad pareiškėjos tėvas „apsišvietęs“ KGB agentas“; taip pat, kad laikraštis „Karštas komentaras“, kuriame ji dirbo, neva per prezidentės patarėją įtakojamas Valstybės saugumo departamento.

N.Puteikis neigia savo kaltę ir tvirtina, kad laikraštyje buvo neteisingai pacituotas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAIGI

TAIGI portretas
Nerado kito būdo kaip prieš rinkimus priminti apie savę.

Istorija

Istorija portretas
"Laisvas laikraštis" ir "Karštas komentaras" yra plepalų laikraščiai ir Putiekiui jokia čia garbė, kad su tokiais susideda. Geras plevėsa pats Putiekis kai rašinėja drumzlinoje spaudoje.

idomu

idomu portretas
idomus zingsnis zinant kad iki rinkimu nieko nepasieksi bet bus sudaryta komisija ir dirbs rankoves pasiraitoja
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių