Gavusi įrodymų, Lietuva keltų ES sankcijų klausimą dėl žmogaus teisių pažeidimų Kryme

Gavusi įrodymų, Lietuva keltų Europos Sąjungos (ES) sankcijų klausimą dėl žmogaus teisų pažeidimų Kryme, sako užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis.

„Lietuva galėtų pasiūlyti paramą galimoms Europos Sąjungos sankcijoms, kai tik Ukraina bus pasirengusi dalytis įrodymais, žmonių sąrašais, kurie piktnaudžiavo žmogaus teisėmis šiuo metu okupuotose Krymo ir Rytų Ukrainos teritorijose“, – spaudos konferencijoje sakė Lietuvos diplomatijos vadovas.

Tą jis pareiškė po Kijeve vykusio susitikimo su Ukrainos užsienio reikalų ministru Dmytro Kuleba.

ES užsienio reikalų ministrai pirmadienį susitarė į sankcijų sąrašą įtraukti keturis aukšto rango Rusijos pareigūnus, laikomus atsakingais už Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno įkalinimą ir susidorojimą su jo šalininkais.

Blokas dar spalį į sankcijų sąrašą įtraukė šešis pareigūnus, siejamus su pernai įvykusiu A. Navalno apnuodijimu nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“.

Be to, ES jau anksčiau ne vieną kartą skelbė Rusijai sankcijas dėl 2014 metais įvykdytos Krymo aneksijos ir karo Rytų Ukrainoje kurstymo.

Susitikimo metu G. Landsbergis su D. Kuleba aptarė klausimus, susijusius su pandemijos valdymu, skiepijimu, Ukrainos integracija į Europą, situaciją Baltarusijoje ir Rusijoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautietis

Tautietis portretas
"Gavusi įrodymų, Lietuva keltų Europos Sąjungos (ES) sankcijų klausimą dėl žmogaus teisų pažeidimų Kryme". Vargšeli, nekilnok - nepakelsi, o kylą tikrai gausi.

Klaustukas

Klaustukas portretas
Cit.:"...Gavusi įrodymų, Lietuva keltų Europos Sąjungos (ES) sankcijų klausimą dėl žmogaus teisų pažeidimų Kryme". Tai ką, reiškia įrodymus dar reikia gauti, jų neturi... Na, ir Užsienio Lietuvos reikalų ministeris, nei juoktis, nei verkti...

Vykdomos

Vykdomos portretas
zadanijos ir tiek žinių. Taigi nebereikalo šitas niekam vertas frikas buvo paskirtas užsienio ministru be jokio svarstymo. Kadangi turi dinastinį lojimo ant Rusijos sindromą.. Iš jo nesveiko protelio visa Lietuva juokiasi bet vistiek jam atiduodami reguliuoti svarbūs mūsų šaliai užsienio reikalai?
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių