G. Nausėda sveikina S. Skvernelio kvietimą partijoms tartis dėl švietimo

Prezidentas Gitanas Nausėda, trečiadienį susitikęs su premjeru Sauliumi Skverneliu ir pasidžiaugęs, anot jo, panašia vizija į gerovės valstybę, sako, kad džiaugiasi S. Skvernelio iniciatyva, kuria politinės partijos kviečiamos plačiam susitarimui Lietuvos švietimo politikai gerinti.

G. Nausėdos teigimu, Prezidentūra visuomet yra pasirengusi padėti vystyti produktyvią diskusiją.

Šalies vadovo teigimu, kol kas jis nenorįs brėžti susitarimo turinio. G. Nausėda taip pat pasidžiaugė gerėjančiais Lietuvos švietimo kokybės rodikliais.

„Nenorėčiau užbėgti ir iškart kalbėti apie turinį, bet manau, kad tai turėtų būti tikrai perspektyviniai dalykai, kurie taptų mūsų švietimo kokybės pokyčiu, esminiu pokyčiu. Vienas iš mūsų tokių pagrindinių rodiklių, į kurį mes orientavomės dar rinkimų metu (...), yra būtent švietimo kokybė ir mūsų vietos pasaulinėje reitingų lentelėje, pagal švietimo kokybę, šuolis iš, jeigu neklystu 55 į 20-ąją vietą per penkerius metus – per kadencijos laikotarpį“, – po susitikimo su S. Skverneliu sakė šalies vadovas.

Aš kaip tik sveikinu pastangas siekti susitarimo nepradedant nuo Prezidentūros, o pradedant kalbėtis pačioms partijoms.

Prezidentas taip pat atkreipė dėmesį, kad nacionalinis švietimo susitarimas turėtų pradėti būti kuriamas nuo politinių partijų. Prezidentūra visuomet yra pasiruošusi padėti, pabrėžė G. Nausėda.

„Kai kas klausia, kodėl tas nacionalinis švietimo susitarimas negimsta Prezidentūroje. Aš kaip tik sveikinu pastangas siekti susitarimo nepradedant nuo Prezidentūros, o pradedant kalbėtis pačioms partijoms. Jeigu ateityje išaiškės, kad kai kurie klausimai yra tokie konfliktiniai, kad nesisprendžia, mes tikrai pasiūlysime savo, kaip moderatoriaus arba arbitro paslaugas ir tikrai stengsimės, kad šioje Prezidentūroje visada atsirastų vietos stengiantis sudėti visus taškus ant „i“ ir pasiekti tuos nacionalinius susitarimus“, – kalbėjo G. Nausėda.

Partijų susitarimas, pasak prezidento, yra įmanomas, o tokios pastangos bei noras, sako G. Nausėda, jau yra matomos dabar.

„Tie dalykai, apie kuriuos intensyviai kalbėjome rinkiminės kampanijos metu, kad tikrai yra sričių, kuriose visos politinės partijos gali sutarti, – šitas grūdas jau duoda vaisių. Matau akivaizdžias pastangas ir matau daugelio partijų susidomėjimą šituo susitarimu ir norą aktyviai dalyvauti jo kūrime“, – pridūrė G. Nausėda.

ELTA primena, kad ministras pirmininkas S. Skvernelis išsiuntė kvietimą Seime atstovaujamų politinių partijų atstovams kartu parengti susitarimą dėl Lietuvos švietimo politikos. Seime atstovaujamos partijos raginamos iki rugsėjo 20 dienos deleguoti asmenį šio dokumento kūrimui.

Šis susitarimas užtikrintų, kad švietimo politika nebūtų keičiama po kiekvienų rinkimų, sakoma Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime. Kurti susitarimo tekstą taip pat pakviesta Prezidentūra, siekiama maksimalaus bendradarbiavimo tarp visų institucijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių