G. Nausėda: jei A. Dulkys nemato galimybių suvaldyti pandemijos, gali pasitraukti

Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda teigia matantis du kelius dėl sveikatos apsaugos ministro Arūno Dulkio ateities: arba šis turi pateikti sprendimo būdus, kaip suvaldyti koronaviruso pandemiją, arba pasitraukti.

„Šitoje padėtyje klausimas yra paprastas, yra du keliai ministrui: arba jis pasako, kad žino, kaip pasiekti persilaužimą, (...) arba, jeigu jis nemato, kaip tą padaryti, tai sąžiningai prisipažįsta ir nepaima įkaitais Vyriausybės“, – penktadienį žurnalistams Mažeikiuose sakė G. Nausėda.

„Manau, kad tai, pirmiausia, yra premjerės sprendimas. Jei premjerė šiandien nepriima šio sprendimo, ponas A. Dulkys, jei pripažįsta, kad jam sunkoka susitvarkyti, gali padėti premjerei, kelias labai paprastas“, – pridūrė jis.

Be kita ko, pasak prezidento, opozicijos svarstymai, jog Seimas Vyriausybei galėtų skelbti interpeliaciją, turi būti labai gerai apgalvoti.

„Reikia turėti galvoje, o kas po šitos interpeliacijos. Šiandien aš kol kas nematau arba bent jau niekas nedemonstruoja tokios politinės valios suformuoti kažkokią alternatyvią Vyriausybę. Tai turime turėti omenyje, nes priešingu atveju kalbėjimas apie interpeliacijas yra situacijos destabilizavimas“, – kalbėjo jis.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga rugsėjo viduryje pranešė apie teikiamą ultimatumą ministrei pirmininkei Ingridai Šimonytei. „Valstiečiai“ pareiškė, kad jei per tris savaites nebus įvykdytos partijos iškeltos sąlygos, premjerei bus inicijuojama interpeliacija.

„Valstiečiai“ reikalauja, kad I. Šimonytė per tris savaites atsiribotų „nuo mokestinę naštą gyventojams didinančios mokestinės reformos“, iš esmės pakeistų COVID-19 pandemijos valdymo bei vakcinacijos strategiją, viešai atsiskaitytų už migrantų krizės valdymo kaštus bei pateiktų aiškius terminus, kada nelegalūs migrantai bus grąžinti į kilmės valstybes.

Savo ruožtu tuomet premjerė pareiškė, kad opoziciniai „valstiečiai“ turi teisę reikšti jai interpeliaciją, tačiau tvirtino, jog valdantiesiems nepriklausantys politikai galėtų dirbti konstruktyviau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

H

H portretas
Šia ne vyriausybė o gerai organizota banda

Refa

Refa portretas
Niekada kaukės nepadės ir neapsaugota nuo virusų tik kenkia sveikatai žmonės su jomis dūsta negauna grinu oru kvėpuoti geriau leistų lankytis pas gydytojus ir gydytis.

Cera

Cera portretas
Niekas negali tos pandemijos suvaldyti jug ji plinta oru nebent dievas panaikinti tą pandemija arba gamta kiekvienais metais būna tu virusų žmogus jo niekada nesustabdys.
VISI KOMENTARAI 87

Galerijos

Daugiau straipsnių