G. Nausėda dalyvaus EVT sesijoje: vyraus COVID-19 ir Rusijos temos

  • Teksto dydis:

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį dalyvaus nuotolinėje Europos Vadovų Tarybos sesijoje, skirtoje aptarti vakcinų tiekimo problematiką ES ir saugumo bei gynybos klausimus.

Kaip teigė šalies vadovo atstovas spaudai Antanas Bubnelis, ketvirtadienį ES lyderiai tarsis dėl vakcinų gamybos išplėtimo galimybių bei tiekimo terminų. Bus kalbamasi apie galimybes padidinti ES vakcinų prieinamumą ES kaimynystės, tarp jų ir Rytų partnerystės valstybėms. Žadama apsikeisti nuomonėmis apie skiepų paso diegimą ES lygmeniu.

EVT sesija tęsis ir penktadienį. Jos metu ES lyderiai kalbės saugumo ir gynybos bei Pietų kaimynystės klausimais. A. Bubnelio teigimu, prezidentas žada proaktyviai kelti santykių su Rusija temą, siekiant vieningos ir greitos ES pozicijos dėl Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno įkalinimo pasmerkimo.

Europos Sąjungos užsienio reikalų ministrai pirmadienį priėmė politinį sprendimą taikyti sankcijas už A. Navalno įkalinimą ir represijas prieš taikius protestuotojus atsakingiems Rusijos valdžios pareigūnams. Kaip jau skelbta, sankcijas ketinama įvesti keturiems aukšto rango Rusijos pareigūnams. Pirmadienį Europos Sąjungos Taryba taip pat priėjo prie išvados, kad Rusija nusiteikusi konfrontuoti su Bendrija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TAI

TAI portretas
aukštas ir žilas vis reklamuojasi

o tai ka Seime sikinykas uzimtas??

o tai ka  Seime  sikinykas  uzimtas?? portretas
kad reikia vykt issisikt kitur....

šiaip

šiaip portretas
tai Rusijai vistiek nepadėsit, tai ir nesikiškit. Sorry.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių