G. Nausėda: solidarumas yra atsakas į šiandienos globalias problemas

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį dalyvavo Azijos ir Europos aukšto lygio atstovų susitikime (ASEM13).

Šalies vadovas nuotoliniu būdu vykstančiame susitikime kreipėsi į Azijos ir Europos šalių lyderius. Savo kalboje prezidentas pabrėžė daugiašališkumo svarbą globaliame pasaulyje, būtinybę sutelkti jėgas kovojant su klimato kaita ir įveikiant COVID-19 pandemiją.

„Šiuo metu visas pasaulis kovoja su COVID-19 pandemija ir klimato krize. Šiuos iššūkius padėti įveikti gali tik tarptautinės bendruomenės solidarumas. Tik veikdami drauge ir padėdami vieni kitiems galime duoti efektyvų atsaką bet kokiam globaliam iššūkiui“, – sakė prezidentas.

Per pastaruosius 29-erius metus mūsų išmetamųjų dujų kiekis sumažėjo 60 proc., o BVP išaugo 74 procentais.

Savo kalboje šalies vadovas akcentavo kovos su klimato kaita svarbą ir Lietuvos pasiekimus bei ryžtą būti globalių sprendimų dalimi. Prezidentas pabrėžė, kad Lietuva rimtai žiūri į kovos su klimato kaita priemones ir prie planetos gerovės prisideda ne tik deklaracijomis, bet ir realiais pokyčiais, nestabdančiais ekonomikos augimo.

„Lietuva yra puikus pavyzdys, kaip galima išlaikyti šalies ekonomikos augimą ir būti tvariam. Per pastaruosius 29-erius metus mūsų išmetamųjų dujų kiekis sumažėjo 60 proc., o BVP išaugo 74 procentais. Noriu pabrėžti, kad iki 2050-ųjų Lietuva išsikėlė tikslą tapti klimatui neutralia ekonomika ir šio tikslo atkakliai sieksime“, – teigė prezidentas.

Šalies vadovas taip pat pabrėžė Lietuvos pasirengimą toliau prisidėti siekiant globalios vakcinacijos nuo COVID-19. Pasak Prezidento, Lietuva solidariai dalijasi vakcinomis su kitomis šalimis dabar ir yra pasirengusi tą daryti ateityje.

Šių metų Azijos ir Europos aukšto lygio atstovų susitikime (ASEM13) dalyvavo per 50 šalių aukšto lygio atstovų. ASEM yra neformalaus dialogo ir bendradarbiavimo platforma, veikianti 25 metus ir suburianti 51 šalį ir 2 organizacijas – Europos Komisiją ir ASEAN sekretoriatą. ASEM regione gyvena 60 proc. pasaulio gyventojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cia tik prada

cia tik prada portretas
Kodel neraso ,kad siandien atvaziuoja zydu kongresas is jav, prancuzijos,ir dar is kitu saliu pamineti holokausko metines,jau darosi nebejuokinga su zydais jie kas savaite mini holokausko metines,kiek galima zaisti su metinemis kas menesi,tikrai kazkas nebe sveiko darosi lietuvoje,niekur tiek neminima tik lietuvoje,cia jau eina kazkos zaidimas su musu valstybe,ko zydai taip verziasi i lietuva,lenkai su jais taip nezaidzia,cia jau kazkas rimto daros,maskvoje vieni zydai sedi aukstose postose,ar nebus taip vilniuje,jau anto eina,ar cia nera rysis su prezedentu NAUSEDA,laikas isaiskinti,

O

O portretas
Siaube,šitas politinis lavonas su savo išskėstomis povo plunksnomis juokins mus,bus įdomi istorija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių