G. Nausėda apie JAV prezidento vizitą Lietuvoje: tai nėra kažkokia fantazija

Prezidentas Gitanas Nausėda sako, kad galimybės, jog Lietuvą 2023 metais aplankys Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentas Joe Bidenas, nereikėtų laikyti fantazija.https://www.diena.lt/naujienos/lietuva/politika/lietuva-siekia-2023-metais-surengti-nato-virsuniu-susitikima-1024876

Šalies vadovo teigimu, Lietuva pastaruoju metu nemažai dėjo pastangų, kad jau po kelerių metų Vilniuje būtų surengtas NATO viršūnių susitikimas.

„Mes šiuo klausimu dirbame jau nuo praėjusių metų, tik pernelyg daug apie tai nekalbėjome ir šiandien apie tai dar labai garsiai trimituoti neverta, nes sprendimai nėra priimti“, – antradienį dalyvavęs Rytų Europos studijų centro (RESC) surengtoje diskusijoje sakė G. Nausėda.  

Darbas, kurį padarėme, jau duoda tam tikrą įdirbį, ir aš tikiu, kad 2023 m. NATO viršūnių susitikimas Vilniuje nebėra kažkokia fantazija.

Visgi, akcentavo prezidentas, galima sakyti, kad atliktas darbas jau duoda tam tikrų rezultatų.

„Darbas, kurį padarėme, jau duoda tam tikrą įdirbį, ir aš tikiu, kad 2023 m. NATO viršūnių susitikimas Vilniuje nebėra kažkokia fantazija. Tai yra realus klausimas, dėl kurio bus apsispręsta ateityje. 2022 metais jau yra nuspręsta, kur tai (NATO viršūnių susitikimas – ELTA) bus, o 2023 metais (...) Vilnius gali įgyti šią garbę ir šią atsakomybę pamatyti visus, įskaitant ir JAV prezidentą. Reikalingas politinis, diplomatinis darbas ir visos institucijos įsijungia į tai ir visos nuoširdžiai vieningai dirba“, – sakė G. Nausėda.

2006 m. NATO viršūnių susitikimas vyko Rygoje. Tuo tarpu Lietuvoje 2002 m. lankėsi tuometinis JAV prezidentas George’as W. Bushas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PASVAJOTI LIETUVOJE DAR NEUDRAUSTA...

PASVAJOTI LIETUVOJE DAR NEUDRAUSTA... portretas
Klausimas mūsų didžiausiam svajotojui. Daleiskime, kad jis apsilankys. Kas nuo to Lietuvai? Gal kokią gamyklą, elektrinę, miestą naują pastatys? Geriausiu atveju - dar vieną karinę baze Lietuvos žemelėje ant Lietuvos piliečių galvos lieps patiems pasistatyti...Buvusi Tarybų sąjunga po antro pasaulinio karo per 45 "okupacijos" metus prikėlė Lietuvą iš pelenų, padarė regiono lyderiais visuose srityse, o nauji šeimininkai ką davė Lietuvai per 31 metus?....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių