G. Nausėda apdovanojant V. Adamkų: jūs visada išlaikėte aukštą moralumo standartą

Prezidentas Gitanas Nausėda, antradienį Seime teikiant Aleksandro Stulginskio žvaigždės apdovanojimą kadenciją baigusiam prezidentui Valdui Adamkui, pabrėžė jo aukštą moralumo standartą, rūpestį žmonėmis.

„Nuostabu, kad būdamas politikoje jūs visada išlikote žmogumi, jūs išlaikėte aukštą moralumo standartą, tikrai ne visiems tai pavyksta. Jums tai pavyko, pirmiausia jūs esate žmogus, kuris atjaučia, kuris supranta, kuris piktinasi dėl neteisybės, o tik vėliau esate tas, kuris rūpinasi bendruomeniniais visos valstybės reikalais“, – per ceremoniją Seime kalbėjo G. Nausėda.

Kalbėdamas apie kadenciją baigusį prezidentą V. Adamkų šalies vadovas teigė, kad ir pasitraukus į Vakarus jo visa veikla buvo nukreipta į tai, jog vieną dieną Lietuva bus laisva, pažymėjo jo nuopelnus prezidentavimo metu Lietuvai stojant į Europos Sąjungą, NATO.

„Prezidentas V. Adamkus, net ir pasitraukęs iš Lietuvos visą laiką liko Lietuvoje, visas jo gyvenimas, profesinė veikla buvo nukreipti į tai, kad vieną gražią dieną Lietuva bus laisva, tik galbūt tuo metu neįsivaizdavote, kad tapsite ir Lietuvos prezidentu ir tą savo kadenciją pakartojot“, – kalbėjo G. Nausėda.

Nuostabu, kad būdamas politikoje jūs visada išlikote žmogumi, jūs išlaikėte aukštą moralumo standartą, tikrai ne visiems tai pavyksta.

„Matydamas jūsų jaunatvišką stotą aš tikrai džiaugiuosi ir esu tikras, kad ir toliau jūs būsite kartu su mumis visomis prasmėms, problemose, džiaugsmuose, ateities kontūrų brėžime, ir kuomet aš tai suprantu, man tampa gera, saugiau, ir aš linkiu jums, kad Lietuva dar galėtų labai ilgai džiaugtis jūsų visuomeniniu gyvenimu, nes jūsų visuomeninis gyvenimas yra pavyzdys kiekvienam iš mūsų“, – sakė prezidentas.

Per parlamento posėdį antradienį kadenciją baigusiam prezidentui V. Adamkui įteikiamas Seimo apdovanojimas – Aleksandro Stulginskio žvaigždė.

Šį apdovanojimą Seimas įsteigė 2020 metais, jis teikiamas pirmą kartą.

V. Adamkui šis ženklas skirtas už jo indėlį į derybas dėl stojimo į svarbiausias Vakarų pasaulio bendrijos institucijas – NATO ir Europos Sąjungą.

A. Stulginskio žvaigždę parlamentas yra skyręs ir Jungtinių Amerikos Valstijų senatoriui Richardui Josephui Durbinui (Ričardui Džozefui Durbinui) už jo paramą Lietuvai, siekiant įtvirtinti valstybės nepriklausomybę ir tarptautinio diplomatinio pripažinimo, pagalbą plėtojant Lietuvos ir JAV tarpvalstybinius ryšius.

Jam apdovanojimas bus įteiktas vėliau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių