G. Landsbergis „valstiečiams“ linki išminties ir suvokti atsakomybę

  • Teksto dydis:

Seimo rinkimus laimėjusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovams konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis linki išminties ir suvokti ant jų pečių krentančią atsakomybę.

„Lietuvos žmonės padarė pasirinkimą, jis yra daugiau negu aiškus. (...) Palinkėti galiu tiktai viena: didelės, didelės išminties ir suvokimo, kokia atsakomybė dabar gula ant jų pečių. O ji nesuvokiamai didelė“, – žurnalistams Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų štabe sekmadienio naktį sakė G.Landsbergis.

Jis teigė skambučiu su pergale rinkimuose pasveikinęs vieną „valstiečių žaliųjų“ vedlių Saulių Skvernelį.

Konservatorių lyderis tikino nematantis galimybės vienoje koalicijoje dirbti konservatoriams, socialdemokratams ir „valstiečiams žaliesiems“. Jis taip pat tikino, kad į valdančiąją daugumą tik su Ramūno Karbauskio vadovaujama partija nesiverš.

G.Landsbergis taip pat ironizavo, kad vienintelė partija, visiškai remianti „valstiečių žaliųjų“ lyderį Ramūną Karbauskį, yra Lietuvos lenkų rinkimų akcija - Krikščioniškų šeimų sąjunga.

Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirmininkas sakė, kad partija neatmeta galimybės dalyvauti valdančiojoje koalicijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, tačiau, pasak jo, šiai partijai reikės pakeisti derybines pozicijas.

„Mes kalbamės apie darbus ir principus, ir visos tos raudonos linijos, kurios buvo brėžiamos iki rinkimų, debatų metu, nėra priimtinos“, – kalbėjo G.Landsbergis.

Jis tvirtino, kad kai kurie „valstiečių“ kandidatai į ministrus kelia didelių abejonių, net dėl jų profesionalumo, kurį taip akcentavo ši partija. Konservatorių lyderis taip pat tvirtino, kad pačiai Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos vadovybei reikės susipažinti su kai kuriais Seimo nariais, laimėjusiais rinkimus vienmandatėse apygardose.

Pasak G.Landsbergio, kol kas neaišku, kokią vietą Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga užims Lietuvos partinėje sistemoje, ar ji bus ilgam laikui aukštoje politikoje įsitvirtinusi partija.

„Kai kurios jų nuostatos yra labiau konservatyvios negu konservatorių, kai kurios jų ekonominės nuostatos yra labiau kairiosios negu socialdemokratų. Mes paprastai tokias partijas... Žinote, kaip vadiname“, – teigė konservatorių pirmininkas.

„Man pati esmė, negebėjimas pasirinkti aiškios krypties jau rodo išskydusį ideologinį stuburą“, – pridūrė jis.

Pirminiais duomenimis, „valstiečiai“ Seime turės daugiau kaip 50 vietų, konservatoriai – apie 30.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Iš kur tu atsiradai, viskas buvo pačiam pateikta ant lėkštutės ir seimo nario mandatas ir briuselio deputato mandatas ir partija. Tu nori pasakyti kad viską gali, abejoju anūkėli.

Eduardas

Eduardas portretas
Juk visi matėm koks buvo Kubilius ,kokia ta partiją ,tai arogantiška tai matėm koks tas Gabrielius,kaip koks dirigentas ,rankom vis maskatavo,ir jau save įsivaizdavo premjeru,yra tokia patarlė ,neperšokęs griovio nesakyk jau peršokai.Šaunuoliai kauniečiai ,kad supratot ,kad konservatoriams gana mokyti kitus ,tegul pasimoko iš kitų.O konservatoriai juk meistrai juodinti kitus,tai jau matosi dabar ką jie tai daro.

Visciukas

Visciukas portretas
anukelis gal ir bus trokstamas politikas ----bet tai reikia uzsitarnauti pries zmones,pries lietuva-----nieko gero nepadares,kelis kartus pasnekejes prezidentu nori tapti-juokinga......oi dar daug karbauskiu pievu teks apsikti kol iskilsi...
VISI KOMENTARAI 74

Galerijos

Daugiau straipsnių