G. Landsbergis siūlo bent savaitei atidėti biudžeto priėmimą

Seimo opozicinės Tėvynės sąjungos- Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis siūlo bent savaitei atidėti kitų metų biudžeto priėmimą ir pradėti derybas su streikuojančiomis profsąjungomis.

„Biudžetą tikrai galima keisti, tų rezervų tikrai yra. Kai kurie Vyriausybės sprendimai gali būti sustabdyti, aš jau nekalbu apie tai, kad jie turi būti atšaukti. (...)

Pirmiausias dalykas, ko mes siekiame, kad bent jau vienai savaitei būtų nukeltas biudžeto svarstymas ir prasidėtų realios derybos su profesinėmis sąjungomis“, - pirmadienį žurnalistams Seime sakė G. Landsbergis.

Jis žada kreiptis į Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, premjerą Saulių Skvernelį, kurių prašys neignoruoti savaitgalį vykusio mitingo dalyvių reikalavimų. „Prašysiu bent jau atverti langą, kad būtų pradėtos diskusijos. Jeigu tai neprasidės, akivaizdu, kad tai yra visiškas ignoravimas“, - sakė G. Landsbergis.

Antradienį Seime planuojamas kitų metų šalies biudžeto priėmimas.

Seimo pirmininkas: biudžeto priėmimas nebus stabdomas

Parlamentinei opozicijai reikalaujant į kitą savaitę nukelti balsavimą dėl 2019 metų biudžeto, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad svarbiausiojo valstybės pajamų ir išlaido plano tvirtinimas vyks, kaip ir planuojama, antradienį.

„Neketiname“, – pareiškė jis žurnalistams po pasitarimo su parlamentinių frakcijų vadovais pirmadienį, paklaustas, ar iš antradienio darbotvarkės ketinama išbraukti klausimą dėl biudžeto priėmimo.  

„Manau, kad valstybei rimtis ir ramybė yra labai svarbu ir biudžeto priėmimas neliečia vien švietimo  darbuotojų, liečia ir visą viešąjį sektorių, ir visą sistemą ir stabdyti neturime tokios prabangos“, – pridūrė V. Pranckietis.

Jis įsitikinęs, kad priimti biudžetą valdantiesiems balsų užteks.

Konservatorių lyderio Gabrieliaus Landsbergio teigimu, „langą deryboms“ užtektų atidaryti bent kelioms dienoms ar savaitei, kad būtų galima pradėti diskutuoti su tais, „kurie reiškia nepasitenkinimą“.  

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnės Viktorijos Čmilytės-Nielsen tvirtinimu, nėra  reikalo skubėti, nes „savaitę dar būtų galimybė susėsti prie bendro stalo su mokytojais  ir parodyti, kad jų darbą ir reikalavimus valstybė „vertina rimtai“.

Socialdemokratų frakcijos vadovas Julius Sabatauskas tikino, kad priėmus biudžetą derybos su mokytojais dėl jų algų strigtų ir mokytojų reikalavimai nebūtų išgirsti, nes nebus iš ko juos vykdyti. 

„Jei ryt priimame biudžetą, tai kokia prasmė švietimo ir mokslo ministrą  pavaduojančiam Rokui Masiuliui eiti į  ministeriją kalbėtis su protestuojančiais mokytojais, nes jis nebeturės ne vienoje kišenėje jokio argumento. Kol biudžetas nepriimtas, dar yra vilties, kad būtų ką nors galima pakeisti“, – teigė socialdemokratų frakcijos vadovas.

G. Landsbergis teigė siūląs laikinai stabdyti kitais metais suplanuotą neapmokestinamųjų pajamų dydžio (NPD) reformą. Tada, anot jo, atsirastų šiek tiek lėšų biudžete ir jas būtų galima nukreipti pedagogų algoms didinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vat atrodo

Vat atrodo portretas
Kad Navicko užduotis tempti guma pagal Gabrlieliaus zadanijas ir kiek imanoma priversti sia valdzia veluoti su biudzetais ir kitaip zmonese sukelti nepasitenkinima sia valdzia.. kalbos sklinda, kad yra daroma viskas, kad tik neisaisketu koncervatoriu isvogtos LT tyrimai, kurie bus baigti kitais metais..

...

... portretas
CHE: "G. Landsbergis siūlo bent savaitei atidėti biudžeto priėmimą" - 'Duokit bent savaitę Dėdulei naują planą paruošt, o tEpinėliui - naują mitingą suorganizuot'.

taip yra

taip yra portretas
streika organizavo tikriausiai lansbergiukas tai dabar netiki kad nieko nelaimejo lai nedirba tie mokytojai vistiek nieko neismoko
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių