G. Landsbergis sako, kad TS-LKD atidžiai įvertins situaciją didžiuosiuose miestuose

  • Teksto dydis:

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad konservatoriai atidžiai įvertins situaciją didžiuosiuose šalies miestuose, kur partijos atstovai pralaimėjo merų rinkimus.

Partijos tarybos posėdyje politikas šeštadienį sakė, kad prezidiumas paprašė vietos skyrių pirmiausia pateikti savo įžvalgas.

„Mes praeitą savaitę turėjome prezidiumo posėdį ir sutarėm taip, kad didieji miestai reikalauja atidesnio mūsų žvilgsnio. Ten yra įvairesnių pamokų, kurias reikia išmokti – ir gerų, ir ne tokių gerų. Mes kreipėmės į tris sueigas, tuos skyrius prašydami šiek tiek refleksijos, pateikti pamąstymą apie save pačius – kas pavyko, kas nepavyko. Yra tikrai, apie ką pagalvot – kuo pasidžiaugt ir dėl ko nerimaut“, – sakė G. Landsbergis.

Kovą vykusiuose savivaldos rinkimuose konservatoriai gavo 11 merų mandatų – Alytaus, Anykščių, Kaišiadorių, Kupiškio, Molėtų, Pasvalio, Radviliškio, Raseinių, Skuodo ir Šakių rajonuose bei Palangos mieste.

„Jūs esat įkvėpimas. Jūs esat žvilgsnis mums į ateitį. Jūs esat mums pamoka – įkvepianti pamoka ir tai yra startas dar didesnei pergalei“, – išrinktus merus sveikino G. Landsbergis.

Tuo metu buvęs partijos pirmininkas Andrius Kubilius pareiškė, kad savivaldos rinkimuose sudėtinga konkuruoti su merais, kurie perrenkami metų metus dėl „nesubalansuotos sistemos“.

„Dar po dešimties metu rinkėjai neis į rinkimus, nes pamatys, kam gi dalyvauti rinkimuose, jeigu vis tiek laimi tas pats meras“, – partijos tarybos posėdyje teigė V. Kubilius.

Taip pat A. Kubilius negailėjo kritikos partijai dėl vertybinių dalykų.

„Man atrodo, mes kartais nepajuntame, ir ypač galvojant apie artėjančius prezidentinius ir Seimo rinkimus, mes nesugebam apčiuopti, kas žmonėms iš tikrųjų yra svarbu. Mes kartais nueiname į labai materialinius dalykus“, – partijos tarybos posėdyje teigė A. Kubilius.

„Mes turime atrasti tą lietuvišką svajonę ir ją atnešti į kiekvieno žmogaus namus“, – pridūrė jis.

Jis teigia, kad išsiskyrė rinkimai Kaune, kur, pagal A. Kubilių, triuškinančią pergalę mero ir tarybos rinkimuose Visvaldui Matijošaičiui lėmė pakilusi kauniečių savivertė.

„Kauniečiai pajuto, kad jie nebėra kažkokia benzino kolonėlė tarp Vilniaus ir Klaipėdos. Ta prasme, savivertės jausmas buvo turbūt pagrindinė jėga, kodėl Kaunas rinkosi taip balsuot. Jeigu A. Kupčinsko laikais realiais darbais buvo padaryta daugiau negu dabar, bet tas savivertės jausmas (...) man atrodo, mes to kartais nepajuntam ir neįvertinam“, – sakė A. Kubilius.

Iš viso konservatoriai kovą vykusiuose savivaldos rinkimuose gavo 274 mandatus. Gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose konservatoriai kelia Seimo narės Ingridos Šimonytės kandidatūrą.


Šiame straipsnyje: Gabrielius LandsbergisTS LKD

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ar tas jau paaugo is broilerio I gaidi ar I ozy,panasu I gaidozi.

Atrodo

Atrodo portretas
paprasta priežastis kodėl konservatoriai pralaimi didżiuosiuose miestuose- tai nedirba žmonių labui PORINKIMINIU laikotarpiu (tą patį daro visos partijos), rinkimai pasibaigė,patys pasidžiaugė rezultatais,kokie jie bebūtų, ir dingo iš arenos iki kitų rinkimų.Żmonės pażįsta (ir tai ne visiems įdomu)tik tuos,kurie išrinkti į tarybą,o partijos lyg ir nėra.Kai reikia rinkti,problema,nes neżinai żmonių .Kol konservatoriai nepripažįsta,kad yra lygiai tokie pat ,,griešni" kaip ir kiti żmonės,kol partijos vadų arogancija beribė,tol likimas aiškus .,.

BROILERIS[koncervuotas]

BROILERIS[koncervuotas] portretas
Lydle 3 eur.koncervinis-NEMOKAMAI
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių