G. Landsbergis rezoliuciją dėl Baltarusijos pristatė ir G. Nausėdai

  • Teksto dydis:

Seimo opozicijos lyderis, Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis, prieš Seimui pradedant svarstyti rezoliuciją dėl neteisėtos ir primetamos Rusijos sąjungos Baltarusijai, tikina, kad ši rezoliucija yra pristatyta ir prezidentui Gitanui Nausėdai.

Tiesa, G. Landsbergis negalėjo atsakyti, ar šalies vadovas pritaria, kad tokią rezoliuciją būtina priimti.

„Neprieštaravo“, – kalbėdamas apie prezidento poziciją replikavo TS-LKD lyderis.

Iniciatyvą, kuria ją parengę politikai reikalauja Rusijos valdžios nesikišti į Baltarusijos vidaus ir užsienio politiką iš valdančiųjų pasirašė „valstietis“ Jonas Jarutis ir Seimo narys, užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

Vis dėlto trečiadienį premjeras Saulius Skvernelis teigė, kad Seimas gali diskutuoti dėl griežtesnio Baltarusijos vertinimo, tačiau, pabrėžė jis, pagrindinis užsienio politikos formuotojas ir įgyvendintojas šalyje yra prezidentas G. Nausėda.

„Nesiimu to vertinti, mačiau, kad jų („valstiečių“ – ELTA) frakcijos atstovas J. Jarutis pasirašė mūsų teiktą rezoliuciją su griežtesniu Baltarusijos vertinimu, kuri bus pateikta šiandien. Jei J. Jarutis neatsitraukia ir tai yra frakcijos išreikšta pozicija, aš tikiu, kad valdantieji palaikys“, – ketvirtadienį, prieš pradedant paskutinę šios kadencijos Seimo sesiją, paklaustas, kaip vertina S. Skvernelio poziciją dėl minėtos rezoliucijos, sakė G. Landsbergis.

Opozicijos lyderis teigė, kad G. Nausėda neprieštarauja rezoliucijos priėmimui.

„Aš prezidentui pristačiau per valdybos posėdį. (...) Sunku vertinti, neprieštaravo“, – sakė G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

deinis

deinis portretas
Nesuprantu kodėl prezidentas jau ne pirmą kartą neklauso Gabrieliaus iki ko nueisime ,bet vot kažkoks Jarutis paklausė ir pasirašė ,tai bent pasiekimas

Visko matęs

Visko matęs portretas
Negaliu susilaikyti nepagyręs Gabrieliaus. Tik tokie žmonės kaip (ne)gerbiamas Landsbergis dar gali susilaikyti nepaskelbęs Baltarusijai, o gal ir Rusijai karo. Aš, kaip ir jo senelis, jau seniai ruošiuos ir laukiu to karo, jau ir kriukį pasiramstymui įsigijau. Tik, žinodamas, kad ne visos megztų berečių nešiotojos pilnai pasiruošė puolimui, landsbergynas susilaiko nuo būtino karo paskelbimo. Bet tikimės, kad tai vieną kartą įvyks.

R

R portretas
Labai ten kam jusu tos rezoliucijos idomios,nebent jum patiem,nejuokinkit svieto kluonai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių