G. Landsbergis ragina Sakartvelą išleisti M. Saakašvilį gydytis į užsienį

  • Teksto dydis:

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis ragina Sakartvelą išleisti nuteistą buvusį šalies prezidentą Michailą Saakašvilį gydytis į užsienį.

„Išleisti Michailą Saakašvilį gydytis į užsienį būtų geriausias sprendimas jam, jo šeimai ir Sakartvelo ateičiai Europoje“, – antradienį įraše „Twitter“ sakė šalies diplomatijos vadovas.

Sakartvelo teismas pirmadienį atmetė M. Saakašvilo prašymą atidėti įkalinimo bausmės vykdymą dėl prastos sveikatos būklės.

Išleisti Michailą Saakašvilį gydytis į užsienį būtų geriausias sprendimas jam, jo šeimai ir Sakartvelo ateičiai Europoje.

55 metų provakarietiškų pažiūrų reformatorius nuo praėjusių metų guli ligoninėje, nes 50 dienų atsisakė maisto, protestuodamas prieš jo įkalinimą, kuris, pasak teisių grupių, yra politiškai motyvuotas.

Pagrindinės šalies opozicinės jėgos įkūrėjas M. Saakašvilis 2018 metais už akių buvo nuteistas už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi. Jam skirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Jis buvo suimtas 2021 metais, praėjus kelioms dienoms po to, kai slapta grįžo iš tremties.

Politiko gydytoja yra sakiusi, kad be tinkamos medicininės priežiūros buvęs Sakartvelo vadovas gali mirti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha.... cia busimoji zemakelnio brojlerio

cha.... cia  busimoji zemakelnio brojlerio portretas
anukelio ateitis.....[ beje ir visu likusiu konsergvatpedofiliniu libergrastu]

Anonimas

Anonimas portretas
Škapartelas atsuko broileriui subinę. O tas tiek stengėsi, šalies pavadinimą keitė, gruzinus kažkokiais karveliais pervadino....nesiseka vargšui, visai nesiseka.

broileris nesutinka su Ukrainos sprendimu???

broileris nesutinka su Ukrainos sprendimu??? portretas
Ar kartais nesiblaško broileriukas? Jis gal jau prieš Ukrainą? Cituoju 2017 m. mūsų portalus: DELFI primena, kad ankstų antradienio rytą Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) atliko kratą M. Saakašvilio namuose Kijeve. Jis, protestuodamas prieš šį pareigūnų veiksmą, užlipo ant namo stogo ir grasino nuo jo nušokti. Vėliau M. Saakašvilis buvo suimtas." "M. Saakašvilis apkaltintas gavęs pusę milijono JAV dolerių iš Rusijoje besislapstančio verslininko Serhijaus Kurčenkos už savo veiklą Ukrainoje." "Kijeve susirėmė policija ir Saakašvilio šalininkai: į darbą paleisti metaliniai strypai, petardos ir ašarinės dujos"
VISI KOMENTARAI 62

Galerijos

Daugiau straipsnių