G. Landsbergis: privalome kantriai ir nuosekliai įgyvendinti bendrą ES atsaką į režimo provokacijas

  • Teksto dydis:

Penktadienį susitikęs su šį pusmetį Europos Sąjungos (ES) Tarybai pirmininkaujančios Slovėnijos užsienio reikalų ministru Anže Logaru, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis padėkojo Slovėnijai už parodytą solidarumą ir suteiktą paramą Lietuvai susiduriant su Baltarusijos režimo organizuojamos hibridinės atakos iššūkiais.

Pasak pranešimo, susitikimo metu ministrai aptarė dvišalį bendradarbiavimą, Baltarusijos režimo sukeltą krizę organizuojant neteisėtos migracijos srautus į Lietuvą, Lenkiją ir Latviją, situaciją Rytų kaimynystėje ir Vakarų Balkanuose, ES plėtros ir regioninio saugumo klausimus.

Pabrėždamas, kad lapkričio 22 dieną bus minimos 30-osios Lietuvos ir Slovėnijos diplomatinių santykių užmezgimo metinės, ministras G. Landsbergis pasidžiaugė pastaraisiais metais suintensyvėjusiais dvišaliais Lietuvos ir Slovėnijos santykiais įvairiais lygmenimis ir pareiškė viltį, kad jie ir toliau bus sėkmingai plėtojami. 

Susitikime ministrai didžiausią dėmesį skyrė padėčiai ES−Baltarusijos pasienyje, hibridinę ataką tiesiogiai patiriančių šalių ir bendram ES atsakui į šiuos Aliaksandro Lukašenkos režimo vykdomus veiksmus. „Labai svarbu Europos Sąjungai laikytis sutartos vieningos pozicijos Baltarusijos režimo vykdomos hibridinės atakos atžvilgiu. Norėdami apginti demokratijos vertybes ir tarptautines normas, privalome kantriai ir nuosekliai įgyvendinti bendrą ES atsaką į režimo provokacijas“, − sakė G. Landsbergis.

A. Logaras atvyko į Lietuvą dalyvauti Užsienio reikalų ministerijos rengiamame tarptautiniame aukšto lygio forume „Demokratijos ateitis“, vykstančiame Vilniuje lapkričio 19–20 dienomis.

Vienas iš forumo tikslų – padėti pasirengti gruodžio 9–10 dienomis vyksiančiam „Viršūnių susitikimui už demokratiją“, kurį inicijavo JAV prezidentas Joe Bidenas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kodel ne Prezidentas,

Kodel ne Prezidentas, portretas
bet pamišėlis užsienio reikalų ministras formuoja Lietuvos politika?

>Viktoras

>Viktoras portretas
tu čia i vieną krūvą prie durnių Prezidento nekišk. O rasizmo - tuo labjau... Kuo toliau, tuo daugiau matosi kad šis Prezidentas yra normaliausias iš visų buvusių. Kurie arba šališki partinių tarnai, arba visiškas Niekas. Jeigu dar nustotų tampytis su visokiais baltarusių legitymumais ir mažiau kreiptų dėmesi į politines madas, būtų visai gerai. Rinksim, jį Viktorai, tikrai rinksim. Jeigu tik iki galo kadensijos nenuvairuos kur į pievas

Viktoras Šneideraitis iš Šilutės.

Viktoras Šneideraitis iš Šilutės. portretas
Šis žydpalaikio anūkėlis MIELAI naikintu lietuvių tautą, kaip ir jo senelis. Nes ir vienas ir kitas, kaip ir dauguma Europos ,,vyriausybių" ( Vokietija, Prancūzija, Olandija, Austrija, Anglija ....) yra RASISTAI, bandantys per masiškai įleidžiamus juodašiknius SUNAIKINTI baitą rase. Nebereikalo visos šios RASISTINĖS ,,valdžios" įnirtingai lyg pasiutę šuniekai puola Lenkija kuri nenori tapti RASISTINĘ ir NAIKINTI savo teritorijoje gyvenančia baltą rase. Valdant Bankininkui ir Lietuva darosi RASISTINE, nes Bankininkas žino jei SUNAIKINS baltus žmones gyvenančius Lietuvoje tai iš pasaulinių juodašiknių žydpalaikių bankininkų gaus daug pinigų. Mūsų gi Bankininkas, kaip ir visi bankininkai prieš savo akis mato pinigus ir TIK pinigus. Debilai lietuviai, dar kart išrinkite jį valdžion, kad garantuotai išnyktumiete.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių