G. Landsbergis premjerui siūlo Seimo teisininkų pagalbą

Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis kreipėsi į ministrą pirmininką Saulių Skvernelį ir Vyriausybės kanclerį Algirdą Stončaitį, persiųsdamas jiems Seimo Teisės departamento atsakymą dėl poįstatyminių teisės aktų laikymosi.

„Premjeras S. Skvernelis iš Seimo tribūnos sakė netiesą apie jo paties paskirto kanclerio A. Stončaičio patvirtintą ir galiojantį Vyriausybės kanceliarijos reglamentą, kuris įpareigoja saugoti ir archyvuoti Vyriausybės pasitarimo įrašus. Premjeras negali selektyviai rinktis ir interpretuoti kaip jam naudinga tuos įstatymus, kurie, beje, nieko apskritai nesako apie Vyriausybės pasitarimo įrašus. Tačiau, kaip rodo ir Seimo teisininkų atsakymas - „galiojančių poįstatyminių teisės aktų laikymasis yra privalomas“. Šiuo metu Premjeras ir kancleris sąmoningai nevykdo ir laužo galiojantį reglamentą. Už tai jie turės prisiimti ir politinę, ir teisinę atsakomybę”, - pabrėžia G. Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
kuo deti kiti konservatoriai, krikdemai, kodel jie turi tyleti ir kenteti nuolatinius akibrokstus, kad sia partija jau butina pervadinti Kirsintoju partija?

anukeli --nesiulyk Skverneliuj

anukeli  --nesiulyk  Skverneliuj portretas
nes neuzilgo tau paciam reikes visos armijos teisininku pagalbos ....

Aš lietuvė, bet man

Aš lietuvė, bet man  portretas
nepatinka konservatoriai. Man nepatinka nemandagus elgesys, patyčios ir viešumo baimė dėl biudžeto skaičiavimo, o ponui Landsbergiui , mano galva , reiktų susirūpinti dėl privačių fondų investicijos į jų šeimos privatų verslą , ką pasakys rinkėjai, jei dar tokių bus .
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių