G. Landsbergis prašo premjero niekam nebekenkti

Opozicijos inicijuotame neeiliniame Seimo posėdyje konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis kreipėsi į jame nepasirodžiusį premjerą Saulių Skvernelį, ragindamas nebekenkti savo veiksmais nei sau pačiam, nei „valstiečių“ partijai, nei visuomenei.

Pasak konservatoriaus, premjeras nebėra tas žmogus, kurį jis pažinojo iki 2016-aisiais vykusių rinkimų. Politikas apgailestavo, kad premjeras nepasinaudojo galimybe laiku paaiškinti viską apie ištrinto įrašo istoriją ir atsiprašyti žiniasklaidos.

„Saulius Skvernelis, kurį aš pažinojau dar iki jo išrinkimo (į Seimą. - ELTA) 2016 m., man atrodo, būtų taip ir padaręs. Kas atsitiko gerbiamam Sauliui, kad jis pradėjo kasti sau ir savo frakcijai, ir savo partijai, kuriai jis atstovauja būdamas premjeru, duobę, man yra sunku pasakyti. Bet šiandien, jeigu jis būtų čia ir aš galėčiau į jį kreiptis asmeniškai, aš sakyčiau - Sauliau, padėk kastuvą, nustok kasti. Todėl, kad toje duobėje sėdi ne tu vienas, sėdi tavo Vyriausybė, sėdi „valstiečių“ reitingai, sėdi visi žmonės, kuriems, rūpi, ką daro Vyriausybė“, - kalbėjo G. Landsbergis.

Tačiau, samprotavo politikas, pastaraisiais savo veiksmais premjeras parodė tikrąjį savo veidą.

Sauliau, padėk kastuvą, nustok kasti. Todėl, kad toje duobėje sėdi ne tu vienas, sėdi tavo Vyriausybė, sėdi „valstiečių“ reitingai, sėdi visi žmonės, kuriems, rūpi, ką daro Vyriausybė.

„Aš manau, kad premjeras atrado progą parodyti tikrąjį savo veidą ir tas premjeras, tas žmogus - Saulius Skvernelis, kurį aš pažinojau, vis dėlto buvo netikrasis jis. Tikrasis jis nusprendė susipykti su visuomene ir jai meluoti. Tikrasis jis šiandien dėjo į krūmus ir atsakyti į vieną paprastą klausimą - kodėl ištrynėte?“, - kalbėjo G. Landsbergis ir tikino, kad opozicija ir toliau seks kiekvieną valdančiųjų žingsnį.

Antradienį opozicijos iniciatyva sušauktas nenumatytas Seimo posėdis, kuriame svarstytas rezoliucijos projektas dėl premjero įvykdytų teisės aktų pažeidimų ištrinant Vyriausybės pasitarimo įrašą. Tačiau rezoliucijos priimti nepavyko.

Už rezoliucijos projektą „Dėl Sauliaus Skvernelio įvykdytų Lietuvos teisės aktų pažeidimų bei galimo priesaikos sulaužymo“ antradienį balsavo 42 Seimo nariai, prieš buvo 52, susilaikė 13 parlamentarų.

Pats premjeras antradienį feisbuke pranešė, kad opozicijos šaukiamame nenumatytame posėdyje nedalyvaus, nes išvyksta į Marijampolę. Premjeras, pabrėždamas, kad opozicijos yra žeminamas ir įžeidinėjamas, ragino jam rūpimus klausimus užduoti per Vyriausybės valandą Seime.

Premjeras visuomenės kritikos ir kaltinimų varžant žiniasklaidos laisvę sulaukė kilus skandalui, kai Vyriausybės pasitarime S. Skvernelis itin grubiai pasisakė apie žurnalistus ir žiniasklaidą. Žurnalistams paprašius pasitarimo įrašo, jis buvo ištrintas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na vat konservuota gnyda

na  vat  konservuota  gnyda portretas
pats sika ,rekia, renkgia apkaltas ,kurpia komisijas , smeizia ,apkalbineja ---ir tuoj pat atsistojes tribunoj isperdzia per visas skyles ,reikalaudamas, kad jam niekas netrugdytu tai daryt

Aldona

Aldona portretas
Jie dirba ne dėl tos Lietuvos, o stengiasi atkurti cenzūrą ir sov, diktatūrą. Tai, ar jūs akli, kad nematot kas vyksta, ar nenorit matyti? O gal jums gerai moka?

NA NA

NA NA  portretas
anūkėlis prašo nesiknaisioti po landsberginių gaujos veiklą ,prieš Lietuvą ,jų grobstymus ,_______pagązdinio Skvernelį ,pažiūrėjo kaip reaguoja ,tik įdomu ar Skvernelis išsigando anūkėlio gaujos šantažo ,,,sėkmės ,Valstiečiams kovoti su landsberginiais komunistais kgbistais ,,,
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių