G. Landsbergis po vidinio partijos reitingavimo: netikėtumų nebuvo

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijai paskelbus savo sąrašo Seimo rinkimams daugiamandatėje apygardoje reitingavimo rezultatus, partijos lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad didelių netikėtumų nebuvo. Jo teigimu, natūralu, kad aktyvūs partijos nariai sulaukė nemažo palaikymo.

„Netikėtumų nebuvo. (...) Bendrai visą tą sąrašą – 140 – sunku vertinti. Pirmą dvidešimtuką galima. Jis, sakyčiau, yra harmoningai balansuotas. Mes turime žmones, kurie tiek iš krikdemiškojo flango, tiek politinių kalinių, tremtinių, konservatorių flango. Ko gero, ryškesni pokyčiai yra pirmą kadenciją Seime dirbančių žmonių – ta pati Monika Navickienė, kuri 25-iomis vietomis buvo pakelta į viršų. Laurynas Lasčiūnas, be abejonės, labai aktyvūs Seimo narys ir partijos narys – jie sulaukė palaikymo“, – pirmadienį Seime žurnalistams sakė G. Landsbergis.

Pasak jo, persitvarkymas sąraše po reitingavimo įvyko ir dėl to, kad partijos veteranai nebuvo reitinguojami.

„Labai didelio stebėjimosi nėra, šioks toks persitvarkymas atsirado pirmiausia dėl to, kad nemaža dalis, pagrindiniai mūsų partijos veteranai – Andrius Kubilius, Rasa Juknevičienė ir Irena Degutienė – šį kartą nebuvo reitinguojami, tai permainų atsirado, bet labai didelio netikėtumo nebuvo“, – teigė konservatorių lyderis.

Jis nesistebėjo, kad partijos naujokai vidiniame partijos reitingavime sulaukė mažiau dėmesio nei senbuviai.

Noriu pasakyti, kad sąrašas dar nėra galutinis. Dar jį kartu su Ingrida Šimonyte mes turime teisę šiek tiek keisti.

„Kadangi tai yra partijos vidinis reitingavimas, (...) aišku, partija pirmiausia žiūri į tuos žmones, kuriuos dažniausiai mato. Tie, kurie dažniausiai lankosi skyriuose, turi didžiausią tikimybę būti išreitinguojami. Tokia yra jau dinamika. (...) Visą laiką tie, kurie keliauja, ir bus pirmame dešimtuke arba labiausiai matomi“, – sakė G. Landsbergis.

Kartu jis pažymėjo, kad sąrašas nėra galutinis ir dar gali keistis.

„Noriu pasakyti, kad sąrašas dar nėra galutinis. Dar jį kartu su Ingrida Šimonyte mes turime teisę šiek tiek keisti. Laukiame galbūt ir kai kurių žmonių apsisprendimo ir permainų šiokių tokių gali būti“, – pridūrė TS-LKD pirmininkas.

ELTA primena, kad TS-LKD sąrašo pirmosios dvi vietos – nepartinės I. Šimonytės ir partijos pirmininko G. Landsbergio – nebuvo reitinguojamos.

Trečioje vietoje po reitingavimo atsidūrė Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) narys Laurynas Kasčiūnas, surinkęs 2853 balsus. Ketvirtoje vietoje – Aplinkos apsaugos komiteto narys Paulius Saudargas (2248 balsai), penktoje – Socialinių reikalų ir darbo komiteto narė Monika Navickienė (2000 balsų).

Toliau sąraše – Seimo nariai partiečiai Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė (1979 balsai), Arvydas Anušauskas (1864 balsai), Agnė Bilotaitė (1731 balsas), Audronius Ažubalis (1693 balsai), Žygimantas Pavilionis (1584 balsai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Na, taip - KGB klestėjimo laikais irgi netikėtumų nebūdavo.

Jokios naudos is situ parazitu

Jokios naudos is situ parazitu portretas
Kodel Lietuvos seime tiek erkiu ir parazitu ??? Ka jie daro tevynei ???

Tikrai nebuvo

Tikrai nebuvo portretas
Buvęs "murzininkas", kaip patikimas brendžiuko pakuočių išnešiotojas, pakilo tiek aukštai, kad net broilerio pentinuosna insirėmė, o ir pusseserė, afrikos smėlynų užkariautoja bei nesantuokinių broilerių perėtoja arčiau lovio ;)
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių