G. Landsbergis norėtų matyti mažiau naivumo tarp valstybių, siekiančių įsigyti „Sputnik“ skiepų

Rusijos veiksmams darantis vis agresyvesniems, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako, kad norėtų matyti mažiau naivumo, ES valstybėms svarstant, ar verta įsigyti rusiškų „Sputnik V“ vakcinų.

Tačiau, konstatuoja ministras, ko gero, valstybių problemos apsirūpinant skiepais nustelbia geopolitinius klausimus, ir kontraktai su Rusija dėl kontraversiškai vertinamų vakcinų įsigijimo yra pasirašomi.

„Aš norėčiau pasakyti, kad žmonės yra dabar mažiau naivūs ir nebepirks „Sputnik“. Tačiau, deja, perskaičiau, kad Austrijos kolegos visgi ketina įsigyti „Sputnik“ vakciną“, – pirmadienį surengtoje spaudos konferencijoje sakė G. Landsbergis.

Konferencijos metu Lietuvos diplomatijos vadovas trumpai aptarė kiek anksčiau vykusį Europos Sąjungos (ES) užsienio reikalų ministrų nuotolinį susitikimą, kuriame buvo keltas vis agresyvėjančios Rusijos klausimas.

Aš norėčiau pasakyti, kad žmonės yra dabar mažiau naivūs ir nebepirks „Sputnik“. Tačiau, deja, perskaičiau, kad Austrijos kolegos visgi ketina įsigyti „Sputnik“ vakciną.

G. Landsbergis, viena vertus, neslėpė, kad kai kurių ES valstybių sprendimai įsigyti Rusijoje gaminamų „Sputnik V“ skiepų jį stebina. Tačiau, kita vertus, politikas tvirtino manąs, kad tai, ko gero, lemia ne tiek pozityvus Kremliaus režimo ar Rusijos prezidento Vladimiro Putino vertinimas, kiek problemos, su kuriomis susiduria valstybės, apsirūpindamos skiepais.

„Mane stebina tokie sprendimai (įsigyti „Sputnik V“ – ELTA). Tiesą sakant, aš manau, kad tai yra lemta ne tiek geopolitinio pasirinkimo, ar (valstybių lyderiai – ELTA) yra už Rusijos politiką, ar prieš Rusiją ir tai, kaip jie vertina Putiną, bet dėl to, kiek viduje yra problemų dėl skiepijimo. Kiek esu susipažinęs, tai Austrija susiduria su tam tikrais iššūkiais dėl skiepijimo“, – teigė G. Landsbergis.

Austrijos valdžia susitarė dėl 1 mln. „Sputnik V“ vakcinos nuo COVID-19 ligos dozių pirkimo.

Užsienio reikalų ministras G.Landsbergis po nuotolinio susitikimo su ES šalių diplomatijos vadovais akcentavo, kad Rusija savo veiksmais Čekijoje dar kartą parodė remianti terorizmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klpd.

Klpd. portretas
tai Gabrielius daugiau žino apie Sputniką nei mes ir medikai? Tai kodėl nesidalina tokia svarbia info?

4

4 portretas
Nuo vakcinos gali numirti ir tie kurie negali užsikrėsti COVID, bet valdžios masto kad tai ne tokia ir didelė auka, svarbiau išeiti į lyderius pagal pasiskepejusiu procentą. Nors Sputnik patikimesnė vakcina už bet kokias nors kitas, kas liečiant sveikatos. Tik valdžioms politika svarbesnė už savo šalies gyventojų sveikatą, kitaip jie liks be darbo

Katyne

Katyne portretas
Tegul jie savo sputnik i uzpakali susikisa.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių