G. Landsbergis nemato prasmės ES narėms turėti Rusijos ambasadorius savo šalyse

Lietuvos užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis sako nematantis prasmės Europos Sąjungos (ES) valstybėms narėms turėti Rusijos ambasadorius savo šalyse.

„Daugeliu atvejų nėra didelės naudos turėti ambasadorių, Rusijos ambasadorių, bet kurioje Europos sostinėje. Nes, kaip matome, tai jau nebe diplomatinė institucija, o propagandos institucija, slepianti karo nusikaltimus ir apskritai propaguojanti genocidinę darbotvarkę“, – žurnalistams antradienį Rygoje sakė diplomatijos vadovas.

Kalbėdamas per bendrą spaudos konferenciją su Baltijos šalių, Lenkijos kolegomis, jis pabrėžė, kad ne taip seniai Lietuva buvo vienintelė šalis, neturinti Rusijos ambasadoriaus.

„Dabar esame Baltijos šalių grupėje“, – teigė G. Landsbergis.

Nes, kaip matome, tai jau nebe diplomatinė institucija, o propagandos institucija, slepianti karo nusikaltimus ir apskritai propaguojanti genocidinę darbotvarkę.

Praėjusią savaitę apie sprendimus išsiųsti iš šalies Rusijos ambasadorius pranešė Estija ir Latvija. Talinas taip sureagavo į atitinkamą Kremliaus sprendimą, o Latvija išreiškė solidarumą su kaimynine šalimi.

Lietuva diplomatinius santykius su Rusija pažemino pernai balandį, reaguodama į žudynes Kyjivo priemiestyje Bučoje.

„Neatmetu galimybės, kad ir daugiau šalių, matydamos, kas vyksta Ukrainoje, gali būti įtikintos, jog tai yra tinkamas kelias“, – kalbėjo Lietuvos užsienio reikalų ministras.

Jis pabrėžė, kad tai „reikalauja laiko“ ir yra skirtingų matymo kampų.

Savo ruožtu Lenkijos, Latvijos, Estijos ministrai teigė, kad tol, kol Rusija tęs karą Ukrainoje, diplomatiniai santykiai su Kremliumi neturi ateities.


Šiame straipsnyje: Gabrielius LandsbergisRusijos ambasadoriaiES šalyskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių