G. Landsbergis mato prielaidų geriems ryšiams su Prezidentūra

Pretendentas Ingridos Šimonytės vadovaujamoje Vyriausybėje užimti užsienio reikalų ministro postą Gabrielius Landsbergis teigia savo pareigas konservatorių partijoje matąs kaip privalumą dirbant su prezidentu Gitanu Nausėda. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininko teigimu, glaudus jo ryšys su konservatorių partija ir I. Šimonyte yra tik prielaidos efektyviam bendradarbiavimui su Prezidentūra.

„Aš matau tam tikrų privalumų. Aš lieku partijos pirmininku, esu Seimo narys, mūsų ryšį su Ingrida Šimonyte galiu įvardinti tik kaip tikrai artimą. Manau, kad visa tai gali gražiai jungtis į efektyvią ir konstruktyvią dėlionę. Kitaip tariant, galima girdėti tai, ką sako prezidentas: derinant su juo ir kartu vykdant užsienio politikos uždavinius, perduoti tam tikrus matymus frakcijai, kurios narys esu, ieškoti bendro sutarimo su Vyriausybe, kurios narys esu. Manau, kad čia atsiveria gražaus bendradarbiavimo erdvė“, – žurnalistams Seime teigė konservatorių lyderis.  

„Savo laiku esu užtikrinęs prezidentą, kad dėsiu visas pastangas, jog bendradarbiavimas būtų kiek įmanoma konstruktyvesnis ir efektyvus“, – pridūrė politikas. 

G. Landsbergis taip pat patvirtino, kad trauksis iš partijos frakcijos vadovo pareigų, į kurias pastarosios savaitės pabaigoje buvo išrinktas. Tai, kas perims iš jo šias pareigas, jis sakė nežinąs.

„Frakcija yra stipri, pilna yra žmonių ir su vadovavimo patirtimi, ir su galimybe sutelkti bendram darbui“, – teigė jis.

Politikas tikino, kad tik trečiadienį tapo aišku, jog jis pretenduos į pozicijas Užsienio reikalų ministerijoje.

„(Kandidatų į ministrus sąrašas – ELTA) yra derinamas ir tol, kol nėra aiškus visas sąrašas, tol nėra aiški nė viena kandidatūra. Nenorėjau kurti papildomos intrigos“, – teigė G. Landsbergis. 

Įvertino S. Skvernelio politiką Lenkijos atžvilgiu

Kalbėdamas apie prioritetinius darbus URM G. Landsbergis pažymėjo, kad tapęs ministru radikalių pokyčių nesiektų.

„Tas, kas vyko, yra gerai – tai turi tęstis. Bet kai kuriose srityse galima sustiprinti. Mes galime didesnę paramą išreikšti Baltarusijos opozicijai. Mes galime megzti labiau išreikštus ryšius su Europos Sąjungos kertinėmis valstybėmis, kaip Vokietija“, – teigė politikas.

Paprašytas pakomentuoti darbą Vyriausybėje baigiančio Sauliaus Skvernelio antradienį išreikštus būgštavimus, kad konservatoriai gali sugadinti santykius su Lenkija, G. Landsbergis tvirtino, kad santykiuose su Varšuva sieksiąs išjudinti kai kuriuos buvusios valdžios mažai paliestus klausimus.

„Man atrodo, kad po truputėlį buvusi valdančioji dauguma pereina į opozicinį režimą. Viską tapo šiek tiek niūresnėmis spalvomis nei tam būtų realių prielaidų“, – teigė jis.

„Mano įsivaizdavimu, tam tikri klausimai, kurie netgi pripažįstant, kad premjeras Skvernelis dėjo tikrai dideles pastangas, kad santykiai (su Lenkija – ELTA)  neblogėtų, kad jie būtų išlaikomi aukšto lygio. Tai tas jam pavyko. Tačiau tam tikri klausimai per pastaruosius ketverius metus nerado savo vietos darbotvarkėje: asmenvardžių rašymas ir kiti panašūs dalykai (...) Aš manau, kad dabar yra galimybių kai kuriuos klausimus pastūmėti dar toliau, nei buvo padaryta“, – apibendrino G. Landsbergis.

TS-LKD lyderis G. Landsbergis suformuotoje centro dešinės koalicijoje siūlomas eiti užsienio reikalų ministro pareigas. Po trečiadienį vykusio kandidatės į premjerus Ingridos Šimonytės susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda, pastaroji patvirtino, kad konservatorių partijos ir frakcijos Seime pirmininkas siūlomas užimti Lietuvos diplomatijos vadovo postą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
LOJAI LOJAI ANT VISU TAI KA LIKAI BE POSTO SENELI BOBOS APKNISO RUOŠKIS TIKRAI IŠ TAVES DAR IR PARTIJA ATIMS TAVO ŠIMONYTĖ SU GRYBE 100% PATIKĖK

SENOLIS s m ė l i o dėžėje paruošė ANŪKĄ

SENOLIS s m ė l i o dėžėje paruošė ANŪKĄ portretas
kaip Lietuvoje formuoti užsienio politiką-- nuo SMĖLIO pilių statybos--iki skraidymo DAUSOSE kartojant tai ką pasakė VAKARAI,juk ir SENOLIS yra pasakęs , kad ANŪKAS vis dar bręsta.--davė s u p r a s t i , kad BROILERIS turi teisę kalbėti kvailystes.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių