G. Landsbergis: mane stebina prezidentės žodžiai

  • Teksto dydis:

Pirmadienį Lietuvą supurtė nutekinta Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma, kurioje atskleidžiami galimi koncerno „MG Baltic“ korupciniai ryšiai. Antradienį prezidentė LRT RADIJUI atskleidė, kad apie koncerno įtaką ir ryšius informacijos turėjo ir anksčiau, bet laukė, kol veiksmų ir įrodymų imsis teisėsauga. Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis sako, kad tokie prezidentės žodžiai jį stebina.

„Mane šiek tiek stebina prezidentės žodžiai, kai ji sako, kad reikėjo įrodymų. Įrodymai bus įrodyti teisme. Šiandien [mes remiamės] VSD pažyma ar būsimomis [Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto] išvadomis – tai vis dar politinės, vertinamosios prielaidos. Jas, lygiai tokias pačias, buvo galima padaryti bet kuriuo metu per paskutinį dešimtmetį“, – LRT RADIJUI komentavo konservatorius.

Pasak jo, VSD ir ypač – Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT), turėdama šią informaciją, pasirinko tylėti, laukti ir žiūrėti, kol esą vienas koncernas per politikus nuolat augina savo įtaką, kišasi į politinius procesus, suskaldo partijas ir kitaip griauna demokratinės valstybės pamatus.

„Man dabar kyla vienintelis klausimas – ar mums reikės vėl laukti 10 metų, kad mums būtų atskleistos tokios pačios pažymos apie kitą koncerną?“ – klausė G. Landsbergis.

Liberalų sąjūdžio – partijos, kuri pagal VSD pažymą yra koncerno projektas – pirmininkas Eugenijus Gentvilas sako, kad jį stebina, jog prezidentė žinojo, bet nereagavo.

„Kur nėra nusikaltimo, natūralu, kad gal tik fiksavo įtakas, tačiau kur atsidaro galima nauda ar nusikalstama veika, tai truputį stebina, kodėl jokios [prezidentės] reakcijos nebuvo. Turiu omenyje tai, kad 2012–2013 metais skelbtuose „Lietuvos geležinkelių“ konkursuose „MG Baltic“ uždirbo apie milijardą litų. Pasirodo, VSD teigia, kad visą informaciją perduodavo STT, ir, jeigu ten būta nusikalstamos veiklos, kodėl niekas tada 2013-aisiais nereagavo?“ – LRT RADIJUI sakė Liberalų sąjūdžio pirmininkas.

Pokalbyje taip pat dalyvavo Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas ir Lietuvos socialdemokratų darbo partijos pirmininkas Gediminas Kirkilas.

Daugiau sužinokite klausydamiesi radijo laidos įrašo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jam

Jam portretas
Jam nereikia dometis is kur tie diedules turtai jis su juo ir krove tuos turtus

Povilas

Povilas  portretas
Visa situacija, kuri išlenda iš lėto, susiformavo per D.Grybauskaitės . prezidentavimo laikotarpį, ne per Valdo Adamkaus. Čia tik statistika. Gali būti, kad čia tik toks sutapimas, o gali būti ir tokio prezidentavimo pasekmė. Ar yra jėgų Lietuvoje, kas tą mazgą išrištų? Abejoju. Tai ar verta vieni kitiems akis lupti? Saulė, mėnulis ir tiesa - trys dalykai, kurių ilgai nenuslėpsi

Anonimas

Anonimas portretas
tas ozys jau tykrai visiems atsibodo,pastumdelis
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių