G. Landsbergis EP rengs ataskaitą apie Europos Sąjungos ir Rusijos santykius

  • Teksto dydis:

Lietuvos europarlamentaras Gabrielius Landsbergis paskirtas pagrindiniu ataskaitos apie Europos Sąjungos (ES) ir Rusijos santykius rengėju.

Parengti ataskaitą lietuviui pavedė Europos Parlamento Užsienio reikalų komitetas.

„Raportas vadinasi „Europos ir Rusijos santykiai Ukrainos krizės fone“. Raporto pavadinimas nusako, kad karas Ukrainoje iš esmės pakeitė Europos Sąjungos ir Rusijos santykius, tai reikalauja naujo įvertinimo. Raportas ir bus apie tai“, - trečiadienį BNS sakė G.Landsbergis.

Anot jo, ataskaitoje bus įvertinta dabartinė ES ir Rusijos santykių padėtis įvairiose srityse - politinėje, ekonominėje, energetikos ir pan. Dokumente rengėjai taip pat privalės pateikti rekomendacijas dėl bendravimo su Rusija.

Ataskaitos rengimas gali užtrukti iki pusės metų.

„Jam ketinu pasitelkti geriausius Lietuvos ir Europos ekspertus“, - tvirtino europarlamentaras.

Parengtą dokumentą svartys Užsienio reikalų komitetas, jį tvirtins Europos Parlamentas.

„Tai reiškia, kad kai jis yra priimtas ir patvirtintas, tai jau tampa viso parlamento nuomone apie ES ir Rusijos santykių ateitį. Tai yra teisinis dokumentus, tai politinė linija ir Europos Komisijai“, - pabrėžė G.Landsbergis.


Šiame straipsnyje: Gabrielius LandsbergisESRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

su malonumu pakartoju

su malonumu pakartoju portretas
Anonimui ir kitiems. Beraščiai, chuntos pakalikai, ką jūs galite parašyti, jei nieko negalite net mąstyti, juk begalviai visi iki vieno. visokie kacapai čia besireiškiantys net adreso neturi, nes jų adresas ne namas ir ne gatvė, o sovietų sąjunga, kurios jau seniai nebėra, todėl ir draskosi ruskiai, likę be maisto, gatvės ir namo, apskritai, be adreso. Įsitikinęs, kad puikią ataskaitą parašys ir net keliomis kalbomis šis jaunas ir gabus iškilios šeimos atstovas. Beje, o kas kacapų tėvai? kokie II pasaulinio karo veterenai ir okupantai, nepribaigti vokiečių - Lietuvos išvaduotojų nuo ruskių okupacijos (deja,trumpam)? kaip dabar gyvena okupantai ir jų išperos, tokie, kaip RUSAS, Anonimas ir kiti? patinka, kad ruskių nekenčia visas pasaulis, įskaitant ir Švediją? kada baigsit savo nešvarius darbus, pitekantropų orda?

Anonimas

Anonimas portretas
sitas atstovas nieko neparasyr jis nieko nenusimano teisingai sako deduko ikistas o dedukas tegul groja bet ne politikoje jiems

povilas k

povilas k portretas
Kai pats nieko neišmano, tai "Jam ketinu pasitelkti geriausius Lietuvos ir Europos ekspertus“. GĖDA GĖDA.... Tai jie tegul ir dirba Europos Parlamente o ne pienburnis Landsbergis, ikištas senelio
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių