G. Landsbergis: baudų didinimas neišgelbės

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis teigia, kad baudų didinimas karantino sąlygų ir saviizoliacijos nesilaikantiems asmenims situacijos realiai nekeis. Pasak jo, Lietuva turėtų eiti kaimyninės Lenkijos pavyzdžiu, kai piliečiams skiriamas ir pareigūnų, ir valstybės tarnautojų didesnis dėmesys.

„Atkreipčiau dėmesį į tuos projektus, kur vienareikšmiškai didinamos baudos dėl karantino sąlygų nesilaikymo. Susidaro įspūdis, kad negebant kažkokiomis priemonėmis užtikrinti žmonių saviizoliacijos, kaip tikrinimo elektroninėmis priemonėmis, tai dabar manoma, kad didesnės baudos turėtų atgrasyti nuo nesilaikymo. Netgi Teisės departamentas atkreipė dėmesį, kad beatodairiškas baudų didinimas situacijos realiai nekeičia. Jei pati valstybė neskiria atitinkamo dėmesio, tokių kaip policijos tikrinimo ir paprasčiausių priemonių, baudų gali tiesiog neužtekti“, – sakė G. Landsbergis.

Anot jo, Lietuva turėtų pavyzdį imti iš kitų valstybių.

„Lenkija ganėtinai primityviomis priemonėmis sugeba. Kaip nuotrauka iš namų, kurią reikia atsiųsti kas kažkiek laiko stebinčiam asmeniui, valstybės tarnautojui ir tuo būdu įsitikinama, kad žmogus savo vietoje. Singapūras turi tam tikrų mobilių programėlių mobiliuosiuose telefonuose, kurios ir kitoms valstybėms jau yra prieinamos. Galima taip pat užtikrinti policininkų, savivaldybės tarnautojų tikrinimais“, – sakė jis.

Seimui antradienį skubos tvarka teikiamas Vyriausybės siūlymas griežtinti sankcijas už karantino taisyklių nesilaikymą.

Reprezentacinės Seimo lėšos

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis Gabrielius Landsbergis sako, kad pandemijos metu reprezentacinės Seimo lėšos turi būti nedelsiant sustabdytos.

„Akivaizdu, kad situacija jau dabar nėra gera. (...) Vakar Seimo valdyboje mano siūlymas buvo tuos pinigus palikti valstybės biudžete ir tegul Vyriausybė apsisprendžia, ką ji su tais pinigais darys. Vyriausybė yra gavusi teisę 5 mlrd. eurų padidinti valstybės skolą. Tai gal galime turėti šiek tiek sąmoningumo ir tos skolos nedidinti dar labiau perkant kokius nereikalingus daiktus“, – žurnalistams antradienį sakė opozicijos lyderis G. Landsbergis.

„Europos Parlamente šiuo metu vyksta diskusija, kad apskritai visos nepanaudotos lėšos, nespėtos išleisti mažau reikalingiems reikalams būtų panaudotos kovai su pandemija. Man atrodo, kad Lietuva turėtų eiti ta pačia kryptimi. (...) Reprezentacinės Seimo lėšos turi būti nedelsiant sustabdytos“, – sakė TS-LKD lyderis.

Pirmadienį posėdžiavusi Seimo valdyba nepritarė siūlymui keisti parlamentinių lėšų panaudojimo aprašą, kad iš šių lėšų būtų galima pirkti ir dovanoti žmonėms priemones, skirtas koronavirusui stabdyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Haris

Haris portretas
Gaila jaunuolio, vėl praleido progą patylėti.

...

... portretas
Iš ko durnelį pažinsi: "Anot jo, Lietuva turėtų pavyzdį imti iš kitų valstybių" - savo minčių JOKIŲ, visas 'gudrumas' TIK nurodinėt kitiems trečius kopijuot... - tas broileriukas net nepajėgia suprast ką tie kiti daro...

Nežinai

Nežinai portretas
Nežinai,o pliurpi, kad tik pasirodytum.Apleisk eterį ir išmanųjį pasaulį-atsisėsk ant austėjos kėdutės kol neatėmėm, nes ir tą gal nugvelbėt
VISI KOMENTARAI 46

Galerijos

Daugiau straipsnių