G. Kirkilas apie G. Černiauską: patyręs politikas „paslydo lygioje vietoje“

  • Teksto dydis:

Atsistatydinantis sveikatos apsaugos viceministras socialdemokratas Gediminas Černiauskas pasitraukė tiek dėl paviešinto įrašo, tiek dėl supainiotų viešųjų ir privačių interesų skyrus ministerijos paramą jo įmonei, pripažįsta socialdemokratas, Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Jis taip pat stebėjosi, jog Lietuvos socialdemokratų partijoje dar atsiranda politikų, bandančių nuslėpti privačius interesus.

„Sutapo abu veiksniai - dėl to ir pasitraukė. Vienareikšmiškai galiu vertinti - blogai. Tie, kas pasišvenčia, eina į politiką, tuo požiūriu turi atsikratyti visokių akcijų, dalyvavimo. Man labai keista, kad dar atsiranda tie, kas galvoja, kaip nors nuslėpti tą faktą. Nenuslėpsi - yra tarnybos, yra deklaravimas“, - Žinių radijui trečiadienį sakė jis.

Kalbėdamas apie šią savaitę paviešintą įrašą, kuriame girdėti, kaip G.Černiauskas pripažįsta siekęs paveikti konkurso valstybės tarnybos pareigoms eiti rezultatus, G.Kirkilas tvirtino, jog besitraukiantis viceministras yra gana patyręs politikas, kuris „paslydo lygioje vietoje“.

„Jis yra iš tų žmonių, kurie neblogai žino sistemą, yra ir ekonomistas. Aišku, tokio aukšto lygio valdininkas turi bent jau valdytis“, - sakė G.Kirkilas.

Seimo narė Agnė Bilotaitė antradienį kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisija dėl galimo G.Černiausko viešųjų ir privačių interesų supainiojimo paaiškėjus, kad įmonei „Sveikatos ekonomikos centras“, kurios vienas akcininkų yra ir G.Černiauskas, šių metų birželį buvo skirta 1,442 mln. litų parama. Finansavimo skyrimo laikotarpiu šioje bendrovėje esą dirbo ir viceministro žmona.

Įsakymą dėl paramos skyrimo tuometinis sveikatos apsaugos ministras Vytenis Povilas Andriukaitis pasirašė vadovaudamasis būtent G.Černiausko pirmininkaujamos komisijos rekomendacine išvada.

Be to, pirmadienį Žinių radijo paskelbtame įraše girdima, kaip G.Černiauskas piktinasi konkurso į Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo postą komisijos narių sprendimu didesnį balą skirti konkursą laimėjusiai sveikatos apsaugos ministrės patarėjai Norai Ribokienei. Įraše jis leidžia suprasti, jog turėjo būti pasirinktas kitas kandidatas - socialdemokratė Vilija Vertelienė. G.Černiauskas taip pat N.Ribokienę vadino necenzūriniais žodžiais.

G.Černiauskas apie atsistatydinimą iš pareigų pranešė antradienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonelis

Jonelis portretas
Mano galva,kad ne tik Cerniauskas,bet ir Bradauskas yra paslydes ir isdribes ant lygios vietos.Per KK2 laida nusisnekejo,kaip paskutinis aborigenas,nemates ir negirdejes apie kultura.Tai tikras monkurtas.Geda ,kad musu valstybe valdo tokie zemo kulturinio lygio zmogeliai.Jam mat svarbiau serna nusauti,pinigu prisikimsti kisenes,o kultura paskutinej vietoje.Ar Butkevicius taip ir nesureguos i Bradausko nusivapaliojimus apie kulturos reiksme Lietuvoje?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių