G. Kirkilas: reikia peržiūrėti valstybinių pensijų skyrimą

  • Teksto dydis:

Seimo vicepirmininkas Gediminas Kirkilas sako, kad parlamentiniai komitetai turės peržiūrėti įstatymus, leidžiančius už kontrabandą teisiamam Viliui Karaliui gauti valstybinę pareigūno pensiją.

„Aš neabejoju, kad Teisės ir teisėtvarkos ir Nacionalinio saugumo (ir gynybos) komitetas privalės į tai sureaguoti“, - trečiadienį Žinių radijui sakė G.Kirkilas.

Kaip antradienį pranešė LNK Žinios, kontrabandos karaliumi tituluojamas, anksčiau teistas buvęs policininkas V.Karalius gauna valstybinę pareigūno pensiją. Vidaus reikalų ministerija teigia, kad nesvarbu, kiek nusikaltimų asmuo padaro, jeigu pensija paskirta, jos atimti nebegalima.

„Labai keista iš tikrųjų, kad pas mus Lietuvoje tokių keistenybių pasitaiko, kuomet biurokratai labai taip biurokratiškai į tai žiūri. Bet kitas dalykas - matyt, nėra įstatyme numatyta kažkokių teisių atimti (...). Aišku, čia įstatymą teks keisti, čia, matyt, yra įstatymo skylė“, - trečiadienį kalbėjo G.Kirlikas.

Su Lenkija dabar reikia kalbėti apie bendrą gynybą

Tautinių mažumų pavardžių ir vietovardžių rašybos klausimai turi būti išspręsti, tačiau dabar tai esą - neesminis dvišalių santykių klausimas, sako Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

„Manau, kad reikia išspręsti (rašybos klausimą - BNS) ir jeigu jisai būtų išspręstas, kaip yra išspręsta Lenkijoje lietuvių mažumos atžvilgiu ir kaip yra mūsų sutartyje su Lenkija, tai sekančią dieną visi šitą klausimą pamirštų“, - Žinių radijui trečiadienį sakė G.Kirkilas.

Tačiau jis pabrėžė, kad šiuo metu keista aiškintis „kažkokias smulkmenas, kurių gali ateityje apskritai neprireikti“.

„Šiandien pas mus pagrindinis klausimas - tiek lenkai, tiek mes, tiek kitos Baltijos šalys turėtume būti susirūpinę saugumo padėtimi“, - pabrėžė parlamento pirmininkės pavaduotojas.

G.Kirkilas šią savaitę lankėsi Varšuvoje, kur tarėsi dėl dvišalės Parlamentinės Asamblėjos (PA) sesijos surengimo. Pastarąjį kartą Lietuvos ir Lenkijos parlamentų PA posėdžiavo 2009 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių