G. Kirkilas: be prezidiumo sprendimo nepasirašysime susitarimo su „valstiečiais“

  • Teksto dydis:

Socialdemokratai be prezidiumo sprendimo nepasirašys bendradarbiavimo susitarimo su „valstiečiais“, po partijos valdybos posėdžio žurnalistams pranešė LSDP vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

Pasak G.Kirkilo, šiuo metu susitarimo su „valstiečiais“ tekstui bus teikiami papildomi pasiūlymai ir sesijos pirmąją dieną, sekmadienį, dokumentas pasirašytas nebus. Prezidiumo posėdis, pasak G.Kirkilo, įvyks kitos savaitės ketvirtdienį.

„Valdyba detaliai apsvarstė susitarimo turinį ir nusprendė dar pateikti nemažai pasiūlymų, kuri sustiprintų  socialinę dalį, kuri yra susitarime. Taip pat mes apibendrinsime tuos pasiūlymus, kuriuos gauname iš skyrių, sekmadienį bus supažindinta frakcija, ir šis tekstas bus svarstomas prezidiumo posėdyje“, – žurnalistams sakė G.Kirkilas.

Anot jo, gali būti, kad galutinį sprendimą dėl Seimo socialdemokratų frakcijos darbo su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcija „gali priimti ir taryba, bet gali ir prezidiumas“. Tarybos posėdis vyks rugsėjo 23 dieną.

Socialdemokratas tvirtino, kad susitarimo su LVŽS „niekas ir nesiruošė atskirai be prezidiumo pasirašyt“.

„Valstiečių“ deleguotas premjeras Saulius Skvernelis bei LVŽS vadovybė savo ruožtu sako iki rugsėjo 10 laukiantys socialdemokratų atsakymo dėl bendro darbo ateities.

„Aš suprantu ministro pirmininko nekantrumą, bet nematau tam pagrindo, kadangi koalicijos sutartis dabar galioja ir koalicija veikia“, – sakė G.Kirkilas.

Seimo socialdemokratų frakcijos seniūnas Andrius Palionis po susitikimo su premjeru S.Skverneliu šią savaitę pranešė, kad frakcija prasidedant sesijai ketina pasirašyti susitarimą su Seimo „valstiečiais“ dėl bendro darbo, LSDP skyriams skyriams vis dar balsuojant dėl likimo valdančiojoje koalicijoje.

Po LSDP valdybos posėdžio A.Palionis žurnalistams sakė padaręs klaidą, kai norėjo „aplenkti partijos statutą“ ir susitarimą su „valstiečiais“ pasirašyti nesulaukęs partijos prezidiumo verdikto. Taip pat jis tvirtino su LVŽS frakcijos seniūnu Ramūnu Karbauskiu ketvirtadienį sutaręs, kad „valstiečiai“ neskubins socialdemokratų frakcijos dėl susitarimo ir palauks prezidiumo posėdžio.

„Nesakyčiau, kad (frakcijos nariai) pralaimėjo, viskas vyksta pagal  partijos statutą, mes norėjom aplenkti partijos statutą, bet sprendimas priimtas, kad prezidiumo posėdyje svarstysim. Pagal Seimo statutą frakcijos gali pasirašyti susitarimą ir aš vadovavausi tuo statutu, bet kadangi esame garbinga ir didelė partija, pripažinau tą klaidą. Sakydamas, jog galime pasirašyti ir be partijos statuto, prezidiumo svarstymo, (klydau)“, – kalbėjo A.Palionis.

Jis taip pat patvirtino siūlysiantis, kad sprendimą dėl dabartinių valdančiųjų frakcijų susitarimo priimtu prezidiumas, nelaukiant tarybos posėdžio. „Aš siūlysiu asmeniškai, kad po prezidiumo posėdžio pasirašytume. Mums dirbti reikia“, – sakė socialdemokratų frakcijos seniūnas.

Anksčiau Seimo frakcijos ketinimus pasirašyti susitarimą su „valstiečiais“ akibrokštu pavadinęs G.Paluckas sakė, jog toks išsireiškimas „gal kiek aštrokas, jis kiek emocinis“. „Bet tikrai mes esame vieningi, ir mes sutarėme, nepaisant koalicijos partnerių pageidavimų ar net reikalavimų, kad šis klausimas bus išspręstas prezidiume ir taryboj“, – žurnalistams sakė G.Paluckas.

„Čia nėra kažkokia pergalė. Pergalė gali būti tik Lietuvos gyventojų, jei bus vykdoma kairioji politika. O čia mes dedame visas pastangas, kad ji būtų įgyvendinama vieningai,visos partijos, frakcijos. Partija neskyla, socialdemokratai turi gilias bendro veikimo tradicijas. Kartais nuomonės išsiskiria, bet mes visada prieiname vieningos išvados ir laikomės vieningai, nepaisant mūsų oponentų  ar kol kas koalicijos partnerių pastangų mus skaidyt ar skaldyt“, – kalbėjo partijos pirmininkas.

Šiuo metu vyksta Socialdemokratų partijos skyrių apklausa dėl koalicijos su „valstiečiais“ ateities. Apklausa turi baigtis rugsėjo 20 dieną, o sprendimą priims partijos taryba, posėdis planuojamas 23 dieną. Savo nuomonę jau pareiškė 49 LSDP skyriai: 36 iš jų siūlo trauktis iš koalicijos, 7 siūlo joje likti, dar 6 skyriai ragina rengti naujas derybas dėl koalicinės sutarties. Tuo metu dauguma – 13 iš 19 – Socialdemokratų frakcijos narių nenori palikti koalicijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

rinkėjas

rinkėjas portretas
socdemų eilinis spektaklis,lietuviai durninami su tariamu socdemų pasitraukimu iš koalicijos,niekada jie nepasitrauks,bet reikia vesti demagogija,kad trauksis,spektaklis,kuris specialiai vilkinamas,laukiama informacijos,ką nuspręs ir patars skyriai,na vienu žodžiu su džiaugsmu puolė į koalicijos glėbį,kurį pasiūlė valstiečiai,dabar nebesugebėdami joje dirbti,tariamai vaidina pasitraukimą iš koalicijos,jei valstiečiai būtų šiek tiek veiklesni,galėjo jau seniai atsisakyti socdemų,nors dabartiniu metu tai pats geriausias momentas užbaigti trinti bulves ir mesti lauk tuos "žmonių gerovei","dirbančius"veikėjus iš koalicijos,

pirmiausiai

pirmiausiai portretas
pirmiausiai auksta moksla pabaik paskiau aiskink ka reikia daryti

Anonimas

Anonimas portretas
užsispyrę kaip ožiai dirbkite o ne riekitės ne tam išrinkti esate kad rietenas keltumėte nenorite dirbti padėkite mandatą ir eikite lauk jau tikrai atsibodote su savo rietenomis kada sumažins seimo narių skaičių
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių