G. Kildišienė atsiprašo rinkėjų ir atsisako Seimo narės mandato

  • Teksto dydis:

Seimo narė Greta Kildišienė atsisako parlamentarės mandato. Pareiškimą ji ketina įteikti pirmadienį, BNS pranešė Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis.

Atsiprašė kolegų ir rinkėjų

G. Kildišienė penktadienį viešame pareiškime atsiprašė kolegų ir rinkėjų.

„Neįvertinau galimų savo jaunystės klaidų įtakos situacijai, kuomet pati tapsiu Seimo nare, o Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga - valdančiąja partija. Nesu teista, bet suprantu, jog paviešinti faktai kenkia Seimo ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, kuri siekia sąžiningumo, skaidrumo ir atvirumo principų įgyvendinimo Lietuvoje, reputacijai“, – rašoma jos pareiškime.

Moteris sako, kad prisiima visą atsakomybę dėl susiklosčiusios situacijos ir sprendimą atsistatydinti laiko „vieninteliu teisingu pasirinkimu“.

Ji išreiškė viltį, kad nepabaigti tyrimai „automobilio istorijoje“ patvirtins, kad jokie pažeidimai nebuvo padaryti.

Pirmadienį Seimo narė G.Kildišienė ketina paduoti pareiškimą apie atsistatydinimą iš Seimo narių.

„Pirmadienį Seimo narė G.Kildišienė paduos pareiškimą apie atsistatydinimą iš Seimo narių. Tiesiog matyti iš vienos pusės ta istorija, kurioje nebuvo jokio kriminalo, bet kaltinimai buvo baisūs, persekiojimas baisus“, - BNS sakė R.Karbauskis.

Dėmė biografijoje

G.Kildišienė šią savaitę atsidūrė dėmesio centre dėl jos motinos automobilio išperkamosios nuomos sutarties su R.Karbauskio valdomu „Agrokoncernu“.

Premjeras Saulius Skvernelis ir pirmoji Seimo vicepirmininkė Rima Baškienė BNS teigė, kad G.Kildišienė atsisakyti mandato turėtų ir dėl naujai paaiškėjusių aplinkybių apie galimą lėšų pasisavinimą iš darbovietės 2005 metais.

„Jeigu naujai paaiškėjusios aplinkybės yra tiesa, Seimo narei Gretai Kildišienei nieko kito nelieka kaip trauktis iš Seimo“, – penktadienį BNS premjero Sauliaus Skvernelio poziciją perdavė jo patarėjas Tomas Beržinskas.

LVŽS pirmininko pavaduotoja R.Baškienė sakė, jog jaučiasi „labai blogai“, nes tik kilus ažiotažui dėl automobilio gynė G.Kildišienę. Pasak „valstietės“, jei informacija dėl pasisavintų lėšų yra tikra, to toleruoti negalima ir sakė pritarianti sprendimui G.Kildišienei trauktis iš Seimo.

„Jeigu yra tokia žinia, ir viskas būtent tai, ir partija, ir bendražygiai to toleruoti negalime“, – sakė R.Baškienė.

„Man paskambino (portalas) 15min.lt ir pasakė, kad yra tam tikra dar informacija, bet manome, kad žmogus turėjo apie tai informuoti partiją. Ir bendražygiai, ir aš jaučiuosi labai blogai, nes bandžiau ją ginti, teisinti, galvoti, kad jaunas politikas neįžvalgus. Tas pasitikėjimas buvo duotas maksimaliai didžiulis, ir ta žinia, kad ji turėjo problemų anksčiau, būtų miela, kad ji būtų mus painformavusi“, – sakė R.Baškienė.

„G.Kildišienės sprendimas palikti Seimą yra teisingas, esant tokioms aplinkybėms. Pirmininkas mano, kad žmogus prieš eidamas į Seimą turi apsispręsti, ar jo asmuo atitinka tai, ką jis deklaruoja. Parlamentaras turi pateisinti žmonių lūkesčius“, – Seimo pirmininko poziciją BNS perdavė jo atstovė spaudai Dalia Vencevičienė.

Naujienų portalas 15min.lt penktadienį pranešė, kad 2005 metais G.Kildišienė, tuomet Mikalauskaitė, apvogė savo darbovietę, su bendrininke pasisavinusi iš seifo daugiau nei 1,3 tūkst. litų, bet ikiteisminis tyrimas buvo nutrauktas, nes moterys grąžino pinigus ir oficialiai susitaikė su darbdaviu. Oficialiai G.Kildišienė teistumo negavo, tad įstatymas jos neįpareigojo apie šią dėmę biografijoje informuoti kandidatuojant į Seimą.

Bus nauji rinkimai

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas BNS sakė, kad G.Kildišienei atsisakius mandato, vienmandatėje Anykščių-Panevėžio rinkimų apygardoje turės būti skelbiami nauji rinkimai. Pagal įstatymą, atsilaisvinus vietai Seime, jei buvęs Seimo narys buvo išrinktas vienmandatėje rinkimų apygardoje, čia ne vėliau kaip per 6 mėnesius turi įvykti nauji rinkimai.

Iš kur pinigai?

Prancūzijos ambasada Lietuvoje penktadienį patvirtino, kad Seimo narės G. Kildišienės motina gavo išmoką dėl sūnaus žūties, jam tarnaujant Prancūzijos svetimšalių legione. Anot ambasados atstovo, Seimo nario Povilo Urbšio viešai paminėta 30 tūkst. eurų suma yra apytiksliai teisinga.

„Galiu patvirtinti, kad Gediminas Mikalauskas mirė turėdamas sutartį su Prancūzijos svetimšalių legionu. Jo motina buvo karinio draudimo mirties atveju naudos gavėja. P.Urbšio paminėtas sumos dydis yra apytiksliai panašus“, – BNS sakė ambasados atstovas spaudai Sami Fisek.

G.Kildišienės motinos pajamos sulaukė žiniasklaidos dėmesio, kai buvo paskelbta, jog ji sudarė brangaus automobilio išperkamosios nuomonės sutartį su „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio valdoma žemės ūkio bendrove „Agrokoncernas“. G.Kildišienė yra R.Karbauskio pavaduotoja Seimo frakcijoje, ji naudojosi minėtu automobiliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ponia Baškienė ir ponas Urbšys greičiausiai gynė ne ponią Kildišienę, bet partiją ir Karbauskį.

algis

algis portretas
Nuostabaus grozio moteriske nekreipkit demesio kad kazkas loja dirbkit savo pradeta darba seime linkiu jums kuo didziausios sekmes atlaikyti si slykstu puolima ir smreizta

romka

romka portretas
vytautas nuviliojo sakolo ponia ,tas pasenes vede ,,anuke,,,amb vede bufietava,arturas jolanta,anusas ,,dukra,, jurgis irgi jaunesne,trneris vydas krepsininke.p.kestutis 5 zmonas,o kiek dar neoficialiai ...ir t.ttaigi geri pavyzdziai uzkreciami ,o ypac seime.tai kokio velnio puolategreta ir ramuna,kurie jauni ir gal tik isimyleja.o zmona ggyvena sau ir pretenziju neturi.ir is vis kurie nekalti ...meskit akmeni.o ja tokiu nera ....uzsiciaupkit
VISI KOMENTARAI 44

Galerijos

Daugiau straipsnių