R. Karbauskis apie santykius su G. Kildišiene: jokio romano nėra

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) atstovė Greta Kildišienė sako, kad artimieji atsisakys išperkamosios nuomos būdu iš „Agrokoncerno“ pirkto automobilio, ji pati įsigis asmeninį.

„Noriu informuoti apie savo artimųjų apsisprendimą nutraukti sutartį su „Agrokoncernu“, taip pat noriu padėkoti vyresniems frakcijos kolegoms už patarimus ir artimiausiu metu ketinu įsigyti asmeninį automobilį“, – antradienį per spaudos konferenciją Seime sakė G.Kildišienė.

Tačiau G.Kildišienė neatskleidė, koks giminystės ryšys sieja ją su minimu asmeniu. „Tas asmuo yra privatus, nėra viešas, tai yra jo noras arba nenoras atskleisti savo tapatybę. Aš visada teigiau, kad jokiems įstatymams aš nenusižengiu, ir būtent mano pačios kreipimasis į VTEK parodo, kad aš pati norėjau išaiškinimo, ar aš kažkuo pažeidžiau viešuosius interesus, atsakymą gavome“, – sakė G.Kildišienė.

Po savaitgalį kilusio skandalo G.Kildišienė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) prašydama išaiškinimo, ar reikėjo privačių interesų deklaracijoje nurodyti, kad naudojasi artimo giminaičio iš bendrovės „Agrokoncernas“ pirktu automobiliu. LVŽS frakcijos paskelbtame VTEK pirmininko Romo Valentukevičiaus atsakyme G.Kildišienei sakoma: „Aplinkybės, kad Jums artimas asmuo sudarė automobilio lizingo sandorį bei leidžia Jums juo laikinai naudotis, nėra deklaruotinos ir savaime interesų konflikto nekelia“.

R.Karbauskis šį VTEK pirmininko atsakymą Seimo narei spaudos konferencijoje vadino VTEK išvada. Į VTEK su prašymu atsakyti, ar nebuvo pažeistas Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymas, G.Kildišienei naudojantis minimu „Range Rover“, kreipėsi opozicinės liberalų ir konservatorių frakcijos.

Klausiama, ar įvardinus bent giminystės ryšį, nebus išsklaidytos kilusios abejonės dėl tokio sandorio skaidrumo, G.Kildišienė spaudos konferencijoje kartojo: „Tuo klausimu diskusijų buvo daug, aš gerbiu asmenį, kuris nėra viešas, ir gerbiu jo norą nebūti įveltam į vieną ar kitą disputą“.

G.Kildišienė taip pat neatsakė į klausimą, kokį automobilį planuoja įsigyti, ar tai nebus tas pats giminaičio lizingu nuomotas ir jos naudotas „Range Rover“: „Aš galiu pakartoti, kad mano sprendimas yra įsigyti asmeninį automobilį, kokį, šiuo metu nenusprendžiau, esu atvira pasiūlymams“.

Jokių santykių, kuriuos mums bando pripiršti spauda, nėra ir niekada nebuvo. Aš šioje vietoje galiu pasakyti, kad aš esu peršamas jau daug metų, ne vieną dešimtį metų, vis su kažkuo peršamas.

Klausiamas, ar normalu, kai Seimo narys gauna naudą iš vieno ar kito koncerno, R.Karbauskis kartojo: „Aš dar kartą pakartosiu, yra išvados visų inspekcijų. Toks sandoris darytas prieš metus, su Seimo absoliučiai nieko bendra neturintis. Klausimas kitas, jei Seimo narys nepažeidžia viešųjų ir privačių interesų, jis gali naudotis bet kokia priemone“.

Perklaustas, kodėl automobilio iš „Agrokoncerno“ atsisakoma, jei nuomojant jį nėra pažeidžiami jokie teisės aktai, R.Karbauskis atsakė: „Čia kalba apie moralę. Jūs keliate klausimą moralės. Vyresni Seimo nariai sako – kadangi žiniasklaida ima teigt, kad yra kažkokia problema, nors teisiškai nėra, klausimas geriau, kad ta problema būtų baigta, kad nebūtų interpretacijų“.

Tuomet į klausimą, ar situacija, kai frakcijos narė per trečiuosius asmenis naudojasi iš koncerno lizinguojamu automobiliu, atitinka „valstiečių“ deklaruojamus aukščiausius skaidrumo reikalavimus, R.Karbauskis atsakė: „ Jūs puikiai žinot, kad ji atitinka visus reikalavimus, nes pati Seimo narė gavo atsakymą į savo klausimą, ar ji ką nors pažeidė – nieko nepažeidė“.

LVŽS frakcijos Seime seniūnas taip pat sulaukė klausimo, kas jį sieja su jo pavaduotoja Seime G.Kildišiene. R.Karbauskis neigė žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus apie jų artimus ryšius.

„Jokių santykių, kuriuos mums bando pripiršti spauda, nėra ir niekada nebuvo. Aš šioje vietoje galiu pasakyti, kad aš esu peršamas jau daug metų, ne vieną dešimtį metų, vis su kažkuo peršamas. Iš tikrųjų galiu pasakyti labai aiškiai – jei ši informacija turėtų kokio nors pagrindo, tokiu atveju  būtų problemų mano šeimoje, kaip suprantat, mano šeimoje problemų nėra, todėl, kad jokio pagrindo realaus nėra“, – atsakė R.Karbauskis.

„Yra tiesiog bandymas kiekvieną sykį, kai aš saugau savo šeimą, visada daryti, kad aš turiu neva kažkokius romanus ir taip toliau. Aš tai sakiau  ir kitiems Seimo nariams, saugokit savo šeimas“, – kalbėjo „valstiečių“ vadovas, – Visas puolimas yra, neva aš turiu kažkokį romaną, aš pasakysiu viena, mano šeima yra stabili, jokių skyrybų niekas niekada neplanavo ir nesulauksit“.

Savaitgalį žiniasklaidoje daug dėmesio sulaukė faktas, kad G.Kildišienė naudojasi LŽVS pirmininko R.Karbauskio valdomam „Agrokoncernui“ priklausančiu automobiliu „Range Rover“. R.Karbauskis aiškino, kad „Agrokoncernas“ išperkamosios nuomos būdu šį automobilį nuomoja kitam neįvardijamam privačiam asmeniui, o pastarasis leidžia juo naudotis Seimo narei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na aš...

Na aš... portretas
''Pareigunas Ramzis' '- II-tra serija,fffffuuuiiiii...

Irutė

Irutė portretas
teisybę sako: čia - joks romanas, čia - VODEVILIS. Tai - viena, o antra, koks "gudročius" sugalvojo tokią painią schemą su ta mašina, jei vistiek aišku, kad kombinacija daryta tik dėl Gretutės? Jei ne dėl jos, tai kokio velnio dabar skelbia apie lizingo nutraukimą, o blondinė - apie tai, kad nusipirks kitą mašiną? Reiškia, nuomota mašina ne tam, kas nuomojosi oficialiai... Vakar, klausiausi, kaip ponia iš Mokesčių inspekcijos aiškino apie naudos gavėjos (šiuo atveju Gretos, gavusios "pajamas natūra" prievolę iki gegužės susimokėti mokesčius. Tik nepatikslino, kam. Tikriausiai už tą "natūrą" reikėtų mokėti žaliųjų vado žmonai, kad taktiškai pasitraukė (pono versija - kad būtų šeima apsaugota, tik nepridūrė, kodėl pats toje nesaugioje Lietuvoje liko ir dar ją valdyti pasišovė?). Kas turėtų jai sumokėti? Ogi "natūros" gavėja...

Nota bene:-)

Nota bene:-) portretas
Karbauskis išvaizdus vyras, Kildišienė irgi ne baisuoklė. Kad ir ką jie kartu veiktų, tai ne sušiktas pasamdytų žurnalistų reikalas. Ar tik ne anūkas šaltanosis pastelkęs purvasklaidą bando atkeršyti už rinkimuose patirtą fiasko?...
VISI KOMENTARAI 36

Galerijos

Daugiau straipsnių