G. Aleknonis atsisako dirbti Seime vietoj N. Venckienės

  • Teksto dydis:

Buvęs „Drąsos kelio“ partijos kandidatas į Seimo narius Mykolo Romerio universiteto profesorius Gintaras Aleknonis atsisako dirbti parlamente.

Buvęs „Drąsos kelio“ partijos kandidatas į Seimo narius Mykolo Romerio universiteto profesorius Gintaras Aleknonis atsisako dirbti parlamente.

„Atsisakau po apkaltos proceso atsiradusios Seimo nario vietos“, - trečiadienį Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) posėdyje sakė G.Aleknonis.

Vėliau BNS jis sakė mandato atsisakęs dėl priežasčių komplekso, bet jų komentuoti nenorįs.

„Aš nenoriu jo (apsisprendimo - BNS) komentuoti ir nekomentuosiu. Dėl šių priežasčių: pirma, aš neturiu žodžių apibūdinti šitai situacijai, antra, manau, kad padorūs žmonės puikiai supranta, o visiems kitiems vis tiek neišaiškinsi“, - teigė G.Aleknonis.

VRK sprendimu trečiadienį po Neringos Venckienės apkaltos atsiradęs laisvas Seimo nario mandatas vis tiek suteiktas G.Aleknoniui. Jo apsisprendimą dar turės patvirtinti Seimas turės savo nutarimu.

„Perduosime Seimui jūsų pareiškimą, Seimas, tikėkimės, artimiausiu metu priims atitinkamą sprendimą. Tačiau Jūsų pareiškimas pas mus netrukdo Jums pakeisti savo nuomonę iki Seimo posėdžio“, - sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

G.Aleknoniui atsisakius dirbti Seime, teisę į parlamentaro mandatą įgyja verslininkas Stasys Brundza. Jis po reitingavimo yra devintas „Drąsos kelio“ partijos kandidatų į Seimą sąraše.

Trečiadienį VRK taip pat nutrūkusiais pripažino Seimo „Drąsos kelio“ partijos frakcijos seniūnės Neringos Venckienės įgaliojimus.

Birželio 19 dieną Seimas per apkaltą panaikino daugiau kaip metus parlamente nesirodžiusios N.Venckienės mandatą. Šis sprendimas priimtas Konstituciniam Teismui paskelbus, kad neatlikdama savo tiesioginių pareigų N.Venckienė šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką.

N.Venckienė Seime nesirodė nuo praėjusių metų balandžio, kai Seime buvo svarstomas jos teisinės neliečiamybės panaikinimo klausimas. Prokurorai nori jai pateikti kaltinimus dėl teismo sprendimo perduoti dukterėčią motinai nevykdymo ir piktnaudžiavimo vaiko atstovo teisėmis. Spėjama, kad N.Venckienė gyvena Jungtinėse Valstijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tt

tt portretas
Padorus, inteligentiškas žmogus. Bet gal tokių reiktų Seime? Nesvarbu, kad prasmegtų tarp šimto juodžiausių fašistuojančių sielų. Juk lašas po lašo...

Ak jo...

Ak jo... portretas
Panašu, kad profesorius Pumputyne iš studentų susirenka daugiau dovanėlių net ir už seimo narį- matyt ne šiaip sau Pumputynas taip priešinasi valdžios bandymams neleisti studijuoti mažai balų per egzaminus surinkusiems studentams.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių