Finansų viceministre pradeda dirbti M. Tuskienė

  • Teksto dydis:

Finansų viceministre pradėjo dirbti buvusi finansų patarėja Lietuvos nuolatinėje atstovybėje Europos Sąjungoje Miglė Tuskienė.

Finansų ministerija pranešė, kad M. Tuskienė kuruos fiskalinės politikos, Lietuvos narystės ES ir tarptautinėse finansų institucijose klausimus.

„Jos kompetencija ir patirtis, įgyta tarptautinėje aplinkoje, bus vertinga formuojant ir įgyvendinant šalies fiskalinę politiką, kreipiant Lietuvos ekonomiką augimui palankia kryptimi“, – pranešime sakė finansų ministras Vilius Šapoka.

M. Tuskienė pranešime teigė, kad jos prioritetu bus atsakingos fiskalinės politikos formavimas ir įgyvendinimas, jos tinkamas koordinavimas ES lygiu.

Vilniaus universitete ekonomikos magistro laipsnį įgijusi M. Tuskienė finansų srityje dirba daugiau nei 20 metų. Ji yra dirbusi Finansų ministerijos Fiskalinės politikos departamente, taip pat vadovavo ES ir tarptautinių santykių departamentui. Lietuvos nuolatinėje atstovybėje ES M. Tuskienė pastaruosius penkerius metus kuravo ekonomikos ir finansų politikos koordinavimo klausimus.

Naujoji finansų viceministrė taip pat stažavosi Tarptautinio valiutos fondo (TVF) institute, Londono ekonomikos ir politikos mokslų mokykloje bei kitose tarptautinėse organizacijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių