Europos Parlamentui įteikė peticiją dėl išmokų žemdirbiams suvienodinimo

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento (EP) narys Bronis Ropė antradienį pranešė EP Peticijų komitetui įteikęs apie 52 tūkst. lietuvių pasirašytą raštą, kur prašoma suvienodinti tiesiogines išmokas visiems Europos Sąjungos (ES) žemdirbiams.

Lietuviai pasirašė peticiją visuotinio žemdirbių suvažiavimo metu, rašoma europarlamentaro biuro išplatintame pranešime.

Anot jo, peticijoje prašoma atkreipti dėmesį į nevienodas ūkininkavimo sąlygas, su kuriomis žemdirbiai priversti taikstytis nuo pat įstojimo į ES, ir tiesiogines išmokas suvienodinti naujajame Bendrijos biudžete. Naujoji ES daugiametė finansinė programa prasidės 2021 metais.

„Ši peticija – ne tik puikus Lietuvos žemdirbiškos visuomenės vienybės simbolis. Tai ir įpareigojimas mums visiems, atstovaujantiems jų interesams ES institucijose, suremti pečius ir bendradarbiaujant kartu siekti Lietuvos žemės ūkio sektoriui reikalingų sprendimų“, – pranešime cituojamas B. Ropė.

„Gerai suvokiame, kad stiprus Lietuvos ūkininkas yra būtina ne tik stipraus Lietuvos žemės ūkio, bet ir visos ekonomikos konkurencingumo sąlyga. Noriu tikėti, kad tiek prezidentė, tiek premjeras kryptingai sieks šio tikslo kartu“, – rašoma jame.

Pagal Europos Parlamento procedūrų taisykles, įteiktos peticijos svarstomos Peticijų komitete. Peticijos reikalavimus pripažinus pagrįstais, Europos Parlamentas ją perduoda Europos Komisijai, įpareigodamas juos įgyvendinti.

Lietuvos ūkininkai nuo šalies įstojimo į ES naudojasi tiesioginėmis išmokomis pagal Bendrąją žemės ūkio politiką, tačiau jos yra žymiai mažesnės nei Vakarų Europos šalių ūkininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Va ir žiūrėket

Va ir žiūrėket portretas
visi kaip dirba mūsų parlamentai Briuselio kopūstuose.Va Bruonius bent judesi padarė o dar girdiejau ka dėl genetiška modifikuoto sudo nevežimo i Lietuva kovojo.Tuo metu kiti tos vetos darmajiedai dėl musu šalies nei piršto nepajudimo.Tik kiaušius briuselyne šildo
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių