Europos Parlamento komitetas siūlo panaikinti R. Pakso neliečiamybę

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento Teisės reikalų komitetas siūlo panaikinti buvusio „Tvarkos ir teisingumo“ partijos pirmininko Rolando Pakso teisinę neliečiamybę.

Tokį sprendimą komitetas priėmė uždarame posėdyje pirmadienio vakarą, BNS patvirtino Europos Parlamento atstovas Lietuvoje Robertas Pogorelis.

Komiteto sprendimas dar turės būti patvirtintas Europos Parlamento plenarinėje sesijoje. Pasak R.Pogorelio, dėl R.Pakso neliečiamybės panaikinimo Europos Parlamentas planuoja balsuoti trečiadienį.

Lietuvos prokurorai į Europos Parlamentą dėl R.Rakso neliečiamybės panaikinimo kreipėsi pernai pavasarį. Pareigūnai nori pateikti jam įtarimus dėl prekybos poveikiu.

Teisėsauga įtaria, kad „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės vadovas Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Paksu, jog šis už beveik 10 tūkst. eurų vertės kyšį paveiks statybų inspektorius, kad jie leistų naudoti naują „Norfos“ parduotuvę Prienuose.

Tiek R.Paksas, tiek G.Vainauskas savo kaltę neigia ir bylą vadina politizuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Anonimui: jam yra tik vienas kelias - mesti Laimutę, ištekėt už Dalytės, ir tik tada taptų (bent kuriam laikui) prezidentausku.

Anonimas

Anonimas portretas
ar jis vis dar tikisi būti prezidentu

tas

tas portretas
tas nevykelis pardave lietuvos banka dabar skandinavai tyciojasi is lietuvos gyventoju
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių