Europarlamentaras A. Guoga atsidūrė Rusijos „juodajame sąraše“

Lietuvos europarlamentaras Antanas Guoga įtrauktas į Rusijoje nepageidaujamų asmenų sąrašą.

Tai, kad su Liberalų sąjūdžiu į Europos Parlamentą (EP) išrinktas A.Guoga yra „juodajame“ Rusijos sąraše, BNS patvirtino Lietuvos Užsienio reikalų ministerija. Partijai jis šiuo metu nepriklauso.

Praėjusią savaitę užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius patvirtino, kad tarp nepageidaujamų asmenų Rusijoje atsidūrė ir kiti du europarlamentarai – konservatoriai Laima Andrikienė ir Algirdas Saudargas.

Pats A.Guoga socialiniame tinkle pareiškė, kad nebegali įvažiuoti į Rusiją dėl, jo nuomone, kai kurių „griežtesnių pozicijų“, kurias yra išdėstęs Europos Parlamente.

Rusijoje neturiu jokių finansinių interesų, įmonių ar partnerių. Ką žinai, kaip bus ateity, turbūt tie vartai užsidaro. Bet galbūt režimas pasikeis, tuomet vartai vėl atsivers.

„Organizavau rimtą renginį apie Lietuvos energetinę nepriklausomybę, nuolat remiu Lietuvos kariuomenę dėl Putino rėžimo grėsmių, kalbu apie Rusijos propagandos atakas ir kibernetinio saugumo stiprinimą, gyniau Lietuvos vežėjų ir ūkininkų interesus, kai Rusija įvedė mūsiškiams embargą“, – galimas priežastis vardija politikas.

BNS telefonu jis teigė gavęs informacijos iš Lietuvos URM, kad į sąrašus buvo įtrauktas prieš šešias savaites, tačiau į Rusiją vykti nebandė. A.Guoga sako, kad didelių nepatogumų jam tai nesukels, nes Rusijoje neturi verslo ar finansinių interesų, tačiau gali tekti atsisakyti išvykų lankantis pas draugus.

„Rusijoje neturiu jokių finansinių interesų, įmonių ar partnerių. Ką žinai, kaip bus ateity, turbūt tie vartai užsidaro. Bet galbūt režimas pasikeis, tuomet vartai vėl atsivers“, - sakė jis.

A.Guoga EP priklauso Europos liaudies partijos (krikščionių demokratų) frakcijai, jis yra Moterų teisių ir lyčių lygybės komiteto narys, taip pat priklauso delegacijoms, skirtoms Rytų partnerystei, ES santykiams su Armėnija, Azerbaidžanu bei Gruzija.

Suomijos žiniasklaida prieš dvejus metus skelbė, kad minėtame Rusijos „juodajame sąraše“ taip pat įrašyti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų garbės pirmininkas Vytautas Landsbergis, buvęs premjeras, Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius, eksparlamentaras Artūras Paulauskas, buvęs Valstybės saugumo departamento vadovas Gediminas Grina.

Nepageidaujamų ES politikų sąraše taip pat įrašyti europarlamentaras liberalas Petras Auštrevičius, Lietuvos radijo ir televizijos komisijos pirmininkas Edmunas Vaitekūnas bei Lietuvos ambasadorė ES Jovita Neliupšienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kaip įrodyti, kad mes. lietuviai, nesame durniai paskutiniai? Mūsų politinių partijų ir Seimo narių atveju tai įrodyti neįmanoma. Šie riboto proto žmonės praleidžia visą darbo laiką, gaudydami rusų šmėklas ir ruošdamiesi branduoliniam karui, kurio seniai nebuvo ir nebus. Bet paprasti žmonės Lietuvoje supratimo turi. Paimkime kad ir skalūnus ardantį Chevroną, kurį iš Lietuvos išvijo paprasti žemaičiai. Puikus lietuviško susigaudymo situacijoje pavyzdys. Juk Amerikos skalūnininkai yra paskendę skolose ir neturi šansų iš tų skolų išlipti. Kad žmonės, kurie sukišo pinigus į Amerikos skalūnininkų verslą, gautų normalią investicinę grąža, reikia, kad skalūninkai turėtų bent 60 mlrd laisvų piniginių srautų per metus.Tam reikia, kad jie padidintų gaminamų angliavandenių kiekį bent du kartus. Tai padidintų pasaulio angliavandenių produkciją penkiais procentais ir numuštų angliavandenių kainas, dėl ko reikalingas skalūninkams pelningumas vėl taptų nepasiekiamas.

tai

tai portretas
jau darosi linksma kai /marija/ o gal ir s. gagana/ nepageidaujami kgb juk tai akivaizdus blefas norint kad butu kitas akivaizdis kuriuo gal kaikas ir bus nupirktas bet logiskai mastanciam zmogui tai sukelia juoka tokiais/vaikiskais/ metodais mulkint zmones o gal ir /politikus/?...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių