Europarlamentarams – nemalonumai dėl laiku nepateiktų deklaracijų

10 iš 11 Lietuvos atstovų Europos Parlamente laiku nepateikė privačių interesų deklaracijų, dėl to bus atliekamas tyrimas, nusprendė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

„Dėl 10 europarlamentarų iš 11 yra nuspręsta atlikti tyrimą. Įvertinta, patikrintos deklaracijos – dauguma jų pavėlavo pateikti“, – trečiadienį žurnalistams sakė VTEK Tyrimų skyriaus vedėja Areta Miškinienė.

VTEK žada aiškintis šias aplinkybes, taip pat pagal galimybes tirs, ar politikai deklaravo visus jiems kylančius interesų konfliktus, sandorius. Tyrimas nebus atliekamas tik dėl Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) vicepirmininko Bronio Ropės, kuris deklaraciją pateikė laiku.

A.Miškinienė, be kita ko, patvirtino, kad sekretoriatui pavesta išanalizuoti visų Seimo narių privačių interesų deklaracijas, išsiaiškinti, ar jos yra pateiktos laiku. VTEK teigia, kad, preliminariais duomenimis, apie pusė parlamentarų netinkamai deklaravo interesus, daugiausia dėl to, jog pavėlavo laiku pateikti deklaracijas.

„Taip pat atsižvelgiant į spaudoje pateiktą informaciją dėl sandorių, dėl automobilių nuomos, kaip jau teko girdėti, tiesiog bus analizuojama ir bus komisijoje sprendžiama, ar atlikti tyrimus, ar ne“, - žurnalistams sakė A.Miškinienė.

Dėl kurių parlamentarų pradėti tyrimą, žadama apsispręsti kitą savaitę.

VTEK atidžiau įvertinti politikų deklaracijas nusprendė po parlamentaro mandato atsisakiusios Gretos Kildišienės istorijos. VTEK nusprendė, kad G.Kildišienė supainiojo interesus naudodamasi „valstiečių“ vadovo Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ automobiliu, bet to nedeklaravusi. Automobilį iš „Agrokoncerno“ nuomojosi jos mama. Į viešumą iškilo ir daugiau parlamentarų, nedeklaravusių abejotinų sandorių nuomojantis automobilius. Po VTEK sprendimo Seimo Etikos ir procedūrų komisija paragino parlamentarus deklaruoti visus sandorius dėl automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių