Eurokomisarė: britai neturi paramos siekiams apriboti migraciją ES viduje

  • Teksto dydis:

Europos Sąjungos (ES) šalys ir institucijos nepalaiko Didžiosios Britanijos raginimų apriboti migraciją iš skurdesnių bendrijos šalių į turtingesnes valstybes, teigia Vilniuje viešinti įtakinga Europos Komisijos narė.

"Britanijos Vyriausybė visiškai izoliuota šiuo klausimu. Niekas, išskyrus britus, nenori iš naujo persvarstyti šio klausimo", - interviu BNS sakė teisingumo eurokomisarė Viviane Reding.

Britų premjeras Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) praėjusį mėnesį iškėlė idėją apriboti laisvą asmenų judėjimą iš skurdesnių valstybių, kol jų bendrojo vidaus produkto vienam gyventojui rodiklis nepasiektų tam tikro dydžio, taip pat paragino apsvarstyti galimybę įvesti metines kvotas.

D.Cameronas pareiškė esantis susirūpinęs galimu imigrantų antplūdžiu ir Rumunijos ir Bulgarijos nuo sausio 1 dienos, kai baigsis joms numatytas pereinamasis laikotarpis.

Diplomatų teigimu, imigracijos apribojimo klausimą D.Cameronas iškėlė ir per ES Rytų partnerystės viršūnių susitikimą Vilniuje lapkričio pabaigoje.

V.Reding pabrėžė, kad D.Camerono pasiūlymai nėra įtraukti į ES darbotvarkę. Pasak jos, valstybės gali savo nuožiūra apriboti socialines išmokas, bet tai negali pakirsti pamatinio laisvo asmenų judėjimo principo.

"Piktnaudžiavimas negali būti toleruojamas, tai akivaizdu. Bet tai negali būti pretekstu panaikinti vieną iš esminių teisių", - BNS sakė eurokomisarė.

D.Camerono raginimus apriboti imigraciją stebėtojai sieja su 2015 metų rinkimais šalyje. Juose premjero vadovaujami konservatoriai baiminasi prarasti balsų prieš imigraciją griežtai nusiteikusiai Jungtinės Karalystės Nepriklausomybės partijai.

2011 metų surašymo duomenimis, Anglijoje gyvena daugiau nei 95 tūkst. lietuvių, Londone - beveik 40 tūkst.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių