Eurokomisaras apie lėktuvo nutupdymą Minske: mes visi jaučiamės lietuviais

Europos vidaus rinkos komisaras Thierry Bretonas teigia, kad priverstinis orlaivio nutupdymas Minske yra „europinio lėktuvo pagrobimas“, kas, pasak jo, yra ir europinių vertybių pagrobimas. Todėl Th. Bretonas akcentuoja, kad šiuo metu visi europiečiai jaučiasi lietuviais, jaučiasi incidento dalimi.

„Be galo svarbu, kad mes visi suprastume, jog Europa yra pasirengusi būti atspari čia, šiame regione mes pasirengę didinti mūsų gynybos pajėgumus, bendrą gynybą, ir tai tik pradžia. Taip pat didinsime kibernetinio saugumo pajėgumus“, – Lietuvos Vyriausybėje surengtoje konferencijoje teigė T. Bretonas.

Jis akcentavo, kad į Lietuvą skridusio orlaivio priverstinis nutupdymas buvo ne kas kita kaip „europinio lėktuvo pagrobimas.“

Aš noriu jus patikinti, kad mes, europiečiai, mes esame Europoje, ir tai, kas įvyko praeitą savaitę, yra Europos europinio lėktuvo pagrobimas.

„Taip pat su premjere pasidalinau savo nuomone po to, kai susitikau su kai kuriais keleiviais, kurie skrido lėktuvu į Vilnių. Aš noriu jus patikinti, kad mes, europiečiai, mes esame Europoje, ir tai, kas įvyko praeitą savaitę, yra Europos europinio lėktuvo pagrobimas“, – pažymėjo komisaras.

„Man buvo tikrai labai svarbu pasakyti keleiviams, skridusiems iš Atėnų į Vilnių, kad šiandieną mes visi jaučiamės lietuviais. Mes esame europiečiai, bet visi jaučiamės lietuviais, nes jaučiamės to, kas įvyko dalimi. Tai buvo mūsų europinių vertybių pagrobimas ir to netoleruosime“, – taip pat pabrėžė T. Bretonas.

ELTA primena, kad gegužės 22 d. iš Graikijos į Lietuvą skridęs laineris po melagingo pranešimo apie neva jame esančią bombą buvo priverstinai nutupdytas Minske. Baltarusijos oro erdvėje jį lydėjo šios šalies karinių oro pajėgų naikintuvas MIG-29.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Matyt esi per žioplas gauti euro komisaro algą, taigi back to school.

NESIGIRČIAU

NESIGIRČIAU portretas
Runkelis....

Kęstas

Kęstas portretas
O mes čia, Lietuvoje, visi jaučiamės eurokomisarai, tik tokios didelės algos negauname. Todėl kvailai politikuoti mus nereikia, į kotletos mitingus neiname. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių