Etikos sargų išvados palankios G. Černiauskui

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) antradienį nenustatė, kad eidamas sveikatos apsaugos viceministro pareigas socialdemokratas Gediminas Černiauskas būtų supainiojęs interesus.

„Bent jau tiek, kiek tyrimo dokumentai rodo, jis nusišalino kiek įmanoma visur, todėl jo elgesys pakankami yra pavyzdingas šitoje vietoje ir kalbėti apie pažeidimą nėra pagrindo“, - BNS sakė VTEK sekretoriato vadovas Tomas Čaplinskas.

Į VTEK dėl G.Černiausko kreipėsi Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos Seime narė Agnė Bilotaitė. Parlamentarė suabejojo, ar nebuvo pažeisti viešieji ir privatūs interesai, kai įmonei „Sveikatos ekonomikos centras“, kurios vienas akcininkų yra G.Černiauskas, šių metų birželį buvo skirta 1,442 mln. litų parama.

Dėl buvusio sveikatos apsaugos ministro tyrimą atlieka ir teisėsauga.

Gruodžio pradžioje Specialiųjų tyrimų tarnyboje (STT) pradėtas tyrimas dėl Sveikatos apsaugos ministerijos rengto konkurso į Valstybinės akreditavimo sveikatos priežiūros veiklai tarnybos vadovo postą. Į teisėsaugą dėl buvusio sveikatos apsaugos viceministro Gedimino Černiausko ir premjero Algirdo Butkevičiaus elgesio per šį konkursą kreipėsi taip pat A.Bilotaitė.

Generalinės prokuratūros konservatorė prašė atlikti tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, remdamasi paviešintu slapta darytu įrašu. Jame G.Černiauskas piktinasi konkurso komisijos narių sprendimu didesnį balą skirti tuometinei sveikatos apsaugos ministrės patarėjai Norai Ribokienei, kuri ir laimėjo konkursą. Įraše jis leidžia suprasti, jog turėjo būti pasirinktas kitas kandidatas – socialdemokratė Vilija Vertelienė, to esą pageidavo premjeras A.Butkevičius. G.Černiauskas taip pat N.Ribokienę vadino necenzūriniais žodžiais.

Po minėto slapto įrašo paviešinimo G.Černiauskas atsistatydino iš viceministro pareigų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių