Įklimpusiam K. Pūkui nepavyko nutraukti apkaltos komisijos darbo

Nepaisant Seimo nario Kęstučio Pūko pastangų stabdyti apkaltos komisijos veiklą, ji dirba – išklausė prokurorus bei advokatą ir planuoja susipažinti su ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Uždaras posėdis trečiadienį prasidėjo nuo incidentų, kai seksualiniu priekabiavimu kaltinamas K.Pūkas ir jo advokatai mėgino posėdį nutraukti, žurnalistus informavo apkaltos komisijos pirmininkė „valstietė“ Dovilė Šakalienė.

„Mes susidūrėme su gana sudėtinga posėdžio pradžia. Viliuosi, kad kituose posėdžiuose Seimo nario Kęstučio Pūko ir jo advokatų elgesys bus pagarbus, nebus toliau trukdoma dirbti komisijos nariams. (...) Posėdį veda komisijos pirmininkas ir komisijos pirmininkas turi teisę suteikti žodį arba jo nesuteikti. Kai daug kartų iš eilės pasisakoma, nepaisant posėdžio vedimo tvarkos, mėginama nutraukti posėdį, mėginama daryti nesankcionuotą papildomą įrašą, aš tai laikau trukdymu posėdžiui“, – žurnalistams sakė D.Šakalienė.

Parlamentaro ir jo atstovų elgesį ji pavadino destruktyviu.

„Aš suprantu, kad žmogui iš tiesų yra stresas, stengiuosi suprasti žmogiškai aplinkybes, kuriomis asmuo elgiasi taip, kaip elgiasi. Tai nepakeis mano požiūrio ir komisijos požiūrio, mes vis tiek nešališkai ir objektyviai atliksime tyrimą ir stengsimės sudaryti visas galimybes dalyvauti Seimo nariui Kętučiui Pūkui kituose posėdžiuose. Žinoma, prašydami jo gerbti posėdžio vedimo taisykles“, – pabrėžė apkaltos komisijos vadovė.

K.Pūkas prieš posėdį raštu kreipėsi į D.Šakalienę, prašydamas, kad posėdyje nedalyvautų keturi komisijos nariai, kurie, anot parlamentaro, dar neatlikę tyrimo viešai išsakė išankstinį šališką savo vertinimą.

„Šiandien komisijos posėdžio metu atsižvelgiant į Kęstučio Pūko pateiktą prašymą ir argumentus dėl išsakytos šališkos nuomonės, susijusios su komisijos vykdomu tyrimu, savanoriškai nusišalino trys komisijos nariai: Aušrinė Armonaitė, Robertas Šarknickas ir Mindaugas Puidokas“, – pranešė D.Šakalienė.

A.Armonaitė žurnalistams sakė tokį K.Pūko veiksmą vertinantį kaip norą vilkinti apkaltos procesą.

Šališkumu K.Pūkas apkaltino ir „valstietį“ Tomą Tomiliną, tačiau jis į apkaltos komisijos posėdį neatvyko.

„Likusių komisijos narių pilnai užtenka kvorumui sudaryti ir komisijos darbui tęsti“, – pabrėžė D.Šakalienė.

Anot jos, vietoj nusišalinusių komisijos narių juos delegavusios Seimo frakcijos turėtų pasiūlyti kitus atstovus.

K.Pūko raštą svarstę Seimo etikos sargai rekomendavo parlamento pirmininkui iš naujo sudaryti apkaltos komisiją. Anot jų, gali paaiškėti, kad ir daugiau apkaltos komisijos narių yra išsakę išankstinį vertinimą. Tačiau D.Šakalienė mano, jog dėl to nebūtina perdaryti komisijos.

„Jeigu paaiškėjus naujoms aplinkybėms, turėtų nusišalinti dar vienas ar du komisijos nariai, tai nepadarys žalos komisijos darbui iš esmės. Kvorumas vis tiek bus, mes tą darbą tęsime. Stabdyti šitos komisijos darbo ar kitaip trukdyti jai pasiekti rezultatą tikrai pasistengsiu neleisti“, – sakė ji.

D.Šakalienė tvirtino nematanti pagrindo, kad pati turėtų nusišalinti nuo darbo komisijoje.

„Neslėpiau to fakto, kad prieš suformuojant šitą komisiją ir prieš mane paskiriant į tą komisiją, ir prieš išrenkant pirmininke, kreipiausi į generalinį prokurorą prašydama pradėti ikiteisminį tyrimą. Savo prašyme aiškiai nurodžiau, kad jeigu Seimo narys elgėsi neleistinai, tai nėra tinkama, prašau pradėti tyrimą ir jį atlikti. Jokio nuosprendžio Seimo nariui Kęstučiui Pūkui nesu paskelbusi“, – teigė ji.

Trečiadienį apkaltos komisijos nariai išklausė prokuratūros atstovus, atliekančius su K.Pūku susijusius ikiteisminius tyrimus, ir nukentėjusioms merginoms atstovaujantį advokatą Karolį Rugį. Per savaitę komisijos nariams bus sudaryta galimybė susipažinti su konfidencialia informacija.

„Kito posėdžio metu judėsime į priekį, įvertinsime tą medžiagą, kuri mums buvo pateikta, taip pat spręsime dėl kvietimo galbūt kitų nukentėjusių merginų, kurios šiuo metu nedalyvauja ikiteisminiame procese, taip pat spręsime dėl kvietimo į posėdį žiniasklaidos priemonių atstovus, kurie dalyvavo tiesiogiai filmuojant medžiagą, kurioje užfiksuoti tam tikri K.Pūko pasisakymai ir veiksmai. Taip pat planuojame prašyti ir tikimės gauti (žurnalistų turimą – BNS) medžiagą“, – tvirtino D.Šakalienė

„Dirbame toliau visomis trimis kryptimis – dėl visų trijų apkaltos pagrindų: tiek dėl Konstitucijos pažeidimo, tiek dėl priesaikos sulaužymo, tiek dėl galimo nusikaltimo padarymo“, – pabrėžė komisijos vadovė.

Seimas užpraėjusią savaitę sudarė K.Pūko apkaltos komisiją iš dvylikos narių.

Apkalta K.Pūkui inicijuota žiniasklaidai paskelbus apie galimą Seimo nario seksualinį priekabiavimą per darbo pokalbius. Kelios merginos dėl to kreipėsi į Generalinę prokuratūrą. Prokurorai taip pat yra pradėję ikiteisminį tyrimą dėl galimo ginklo laikymo taisyklių pažeidimo, kai K.Pūkas į Seimą atsinešė pistoletą.


Šiame straipsnyje: Kęstutis Pūkas

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
O kaip su šūkiu: "Ne žodžiais, o darbais mes Tėvynę mylim", o dabar šaliai aktualiausias demografijos klausimas: "Pilieti, nelik nuošaly!".

Anonimas

Anonimas portretas
Stebina,kad komisijai vadovauja Šakalienė kuri amžiais nusišneka.O dėl pūko tai pauolė ant provokacijos,kuri normali moteris eina darbo jieškoti su vaizdo ir garso įrašymo aparatūra?Gi dabar už ne visai tinkamas kalbas mesti iš Seimo? Ar jau Lietuvoje nėra problemų,kad mokesčių mokėtojų pinigai būtų taškomi niekams.Šalis skęsta tik valdžia nieko nedaro eilinio žmogaus labui.Savo nulinę kompetenciją ir dangsto tokiais juoko tyrimais

r

r portretas
o mazai tokiu yra???????Daugiau rupinkites rimtais darbais, vienisoms motinoms su vaikuciais, jiems reikia pagalbos.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių