Etikos komisija neįžvelgė A. Bilotaitės kaltės dėl nedeklaruotos paramos

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) nusprendė nutraukti tyrimą dėl parlamentarės konservatorės Agnės Bilotaitės, dalyvavusios automobilių lenktynėse ir nedeklaravusios gautos paramos - per 7 tūkst. eurų lenktynių registracijos mokesčio.

Kaip informavo VTEK, nustatyta, kad politikės dalyvavimas ralyje „Africa Eco Race 2016“ buvo apmokėtas žodinio susitarimo su fiziniu asmeniu pagrindu - 7 tūkst. eurų už ją sumokėjo neskelbiamas fizinis asmuo. Tyrimo metu nustatyta, kad žodinis susitarimas vyko 2015-aisiais, galiojant senajai Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo redakcijai. Remdamiesi tuo įstatymu teismai yra nustatę praktiką, jog deklaruoti privaloma tik tuos sandorius, kurių vertė viršija 3 tūkst. eurų, tačiau tai daryti privaloma tik tuo atveju, jei sandoriai kelia tiesioginį interesų konfliktą, BNS sakė VTEK atstovė Eglė Ivanauskaitė.

Jos teigimu, komisija nenustatė, kad dalyvavimas lenktynėse kėlė interesų konfliktą.

VTEK atkreipė A.Bilotaitės dėmesį į tai, kad privačių interesų deklaracijos turi būti pateikiamos Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo nustatyta tvarka ir terminais.

Tyrimas pradėtas gavus Lietuvos socialdemokratų partijos atstovo Vyriausiojoje rinkimų komisijoje, Seimo nario Antano Nesteckio padėjėjo Gedimino Šiukšto pranešimą, taip pat tiriant žiniasklaidos ir kitą viešą informaciją.

Pati A.Bilotaitė anksčiau tvirtino įstatymų nepažeidusi, nes jokios realios paramos negavo. Komisijai ji nurodė, kad šturmanės pareigas atliko neatlygintinai, tenkindama nematerialiųjų interesą padėti ekipažo vairuotojui bei garsinti Lietuvos vardą.

„Man susidaro įspūdis, kad VTEK naudojamas kaip politinis įrankis (...). Ne, tikrai tokių dalykų nebuvo - žinau įstatymus, ir jei tai būtų ar dovana ar kažkoks mano pačios pirkinys, kuris yra didesnis, tikrai tą deklaruočiau“, - BNS anksčiau sakė A. Bilotaitė.

Ketvirtadienį BNS ji sakė, jog ir šiemet, gruodžio 29-ąją ketina dalyvauti tose pačiose Afrikoje vykstančiose lenktynėse, mokestį už ją taip pat sumokėjo tas pats privatus asmuo, t.y. komandos vadovas. Portalas „Žmonės.lt“ skelbė, jog politikė viename ekipaže važiuoja su verslininku ir lenktynininku Gintu Petrumi. A.Bilotaitė to nepaneigė.

Ji taip pat sako svarstysianti, ar šįkart deklaruoti už ją sumokėtą daugiau nei 7 tūkst. eurų vertės startinį mokestį.

„Pasižiūrėsiu - reikia gauti pačią išvadą, su ja susipažinti. Jei iš tikrųjų bus išaiškinta taip (kad reikia deklaruoti), tai, matyt, reikės tą ir padaryti. Tikrai nieko nežadu slėpti. Buvau įsitikinusi savo teisumu, kad nieko blogo nedarau ir nusikaltimo nevykdau“, - kalbėjo A.Bilotaitė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

srr

srr portretas
GEDA .............................

Anima

Anima portretas
Šaunuolė ta Bilotaitė.Ir graži,ir protinga, ir puiki politikė.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių