Etikos komisija ieškos būdų, kaip skaidrinti automobilių nuomą

  • Teksto dydis:

Seimo Etikos ir procedūrų komisija (EPK) vertindama atskirus atvejus kartu ieškos būdų, kaip užtikrinti skaidrumą parlamentarams nuomojant ar įgyjant automobilius, sako komisijos vadovė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijos seniūnė Rita Tamašunienė.

„Man atrodo, kad vertėtų suformuluoti bent siūlymą, rekomendaciją, kaip vertėtų elgtis, kad nekiltų abejonių dėl viešųjų ir privačių interesų derinimo ir abejonių rinkėjams, ar skaidriai Seimo narys nuomoja ar įsigyja automobilį. Vertėtų Etikos ir procedūrų komisijai pakalbėti, kaip tai turėtų atrodyti, kad tai būtų visuomenei priimtina ir etiška“, – pirmadienį BNS sakė EPK vadovė R.Tamašunienė.

Pasak jos, šiuos klausimus komisija aptars atlikdama tyrimus dėl atskirų atvejų, pavyzdžiui, kai vertins Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovės Gretos Kildišienės automobilio naudojimo aplinkybes. Pasak R.Tamašunienės, nors Seimo narė ir atsisako mandato, tyrimas nenutraukiamas.

„Tyrimas yra atliekamas, susijęs su G.Kildišienės automobilio nuoma, ir to tyrimo nieks neatšaukė, jis bus vykdomas iki galo ir išvados pateiktos“, – sakė parlamentarė.

Seimui baigus pratęstą rudens sesiją, į posėdžius EPK rinksis jau prieš pavasario sesiją, kovo pradžioje.

Seimo Etikos ir procedūrų komisija praėjusią savaitę pradėjo tyrimą dėl G.Kildišienės naudoto „Range Rover“. Šis automobilis nuomotas iš „Agrokoncerno“, kurio savininkas yra „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis.

Kilus ažiotažui dėl prabangaus „Range Rover“, o vėliau paaiškėjus, kad G.Kildišienė nuo partijos bendražygių nuslėpė prieš dešimtmetį pradėtą ikiteisminį tyrimą dėl galbūt iš darbovietės pasisavintų lėšų, „valstietė“ įteikė Vyriausiajai rinkimų komisijai prašymą naikinti jos Seimo nario mandatą.

Taip pat opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos nariai Gintarė Skaistė ir Laurynas Kasčiūnas pirmadienį kreipėsi į EPK prašydami įvertinti socialdemokrato Algirdo Butkevičiaus automobilio nuomos aplinkybes.

Konservatoriai prašo EPK paaiškinti, ar A.Butkevičius nepažeidė įstatymų, nedeklaravęs, kad iš įmonės „Alavera“ nuomojasi 40 tūkst. eurų vertės „Audi Q7“ automobilį, už kurį kas mėnesį moka 480 eurų. Parlamentarai Seimo nario A.Butkevičiaus taip pat prašo viešai paskelbti automobilio nuomos sutartį.

Kaip skelbė naujienų agentūra BNS, socialdemokratų vadovas buvęs premjeras A.Butkevičius nuomojasi 40 tūkst. eurų vertės „Audi Q7“ automobilį iš nedidelės įmonės, kuri nei Registrų centro dokumentuose, nei viešoje erdvėje nenurodo užsiimanti automobilių nuoma. A.Butkevičius teigia, jog įmonę rado apklausos būdu. Marijampolėje veikiančios bendrovės „Alavera“ vadovas neatskleidžia, kaip surado klientą.

A.Butkevičius BNS teigė, jog nuo praėjusių metų pabaigos nuomoja ketverių metų senumo 40 tūkst. vertės „Audi Q7“. Už jo nuomą bendrovei „Alavera“ moka 480 eurų. Socialdemokratų vadovas teigė banko pavedimu kol kas sumokėjęs tik vieną pirmą įmoką, nes sutartis dėl automobilio nuomos pasirašyta praėjusių metų gruodį.

„Mano nėra išperkamoji nuoma. Mano yra verslo nuomos sutartis, kurioje aiškiai prašyta, kad pasibaigus ketveriems metams, aš automobilį arba privalau išpirkti, jei atsisakau pirkti, tai savininkas pardavęs automobilį, ir jeigu balansinė vertė bus didesnė, nei jis gaus pajamas, tai tą skirtumą aš turėsiu kompensuot“, – apie sutarties sąlygas pasakojo LSDP vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

valdas

valdas portretas
..o tai kaip su konservais...???tyrimo nebus???isvadu...atsistadydinimo...tai kaip cia???ar anukelis i miska isvaziuos,kaip senelis padare,kad ne tuos isrinko??kas valdo teritorija...kyla klausimas...slykstus tarp kitko!!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių