Etikos komisija: dotacija „socialdarbiečiams“ priskirta pažeidžiant procedūras

„Socialdarbiečiams“ valstybės dotacija priskirta pažeidžiant procedūras - tai trečiadienį vykusiame posėdyje dar kartą konstatavo Etikos ir procedūrų komisijos (EPK) pirmininkė Rita Tamašunienė. Pažeidimą konstatuojančiam išvados projektui bendru sutarimu pritarė ir visi EPK nariai.

Pasak komisijos išvados, negavus Vyriausybės nutarimo dėl registruoto Seimo narių pasiūlymo, buvo nesilaikoma Seimo statuto nuostatų.

Pastarąjį ketvirtadienį po kelių iš eilės nesėkmių „valstiečiams“ pavyko prastumti įstatymo pataisas, kuriomis valstybės dotacija bus palepinti „socialdarbiečiai“.

Tačiau dar prieš priimant įstatymą, EPK pirmininkė R. Tamašunienė konstatavo, kad rugsėjo pabaigoje pradedant įstatymo svarstymą priėmimo stadijoje, buvo pažeistas statutas. Pasak jos, Agnės Širinskienės pataisų pasiūlymas buvo pateiktas per vėlai, kad galėtų būti svarstomas Seime.

Visgi į šį EPK išaiškinimą nebuvo atsižvelgta. Posėdžiui pirmininkavęs „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis pastarąjį ketvirtadienį nepasidavė opozicijos raginimams laikytis Seimo statute numatyto reglamento ir iš naujo pradėti visą įstatymo procedūrą. Jis leido A. Širinskienei pristatyti pasiūlymą, nes ir taip, pasak jo, buvo numatytas įstatymo priėmimas

Nepaisant opozicijos argumentų, kad siūlomos pataisos yra neetiškos ir prieštarauja Konstitucijai, buvo numatytas Lietuvos socialdemokratų darbo partijos dotacijos šaltinis - lėšų bus skolinamasi kartu su lėšomis reikalingomis krašto apsaugai.

Straipsnis dėl dotacijos „socialdarbiečiams“ turėtų įsigalioti prezidentei Daliai Grybauskaitei pasirašius įstatymą. Ar prezidentė pasirašys valdančiųjų iniciatyva Seime priimtas pataisas, turėtų paaiškėti penktadienį.

ELTA primena, kad kartu Seime buvo pritarta ir „socialdarbiečių“ Andriaus Palionio ir Juozo Bernatonio partijų finansavimo įstatymo pataisoms. Pagal šių politikų įstatymo pataisų projektą, po Seimo rinkimų registruotai naujai politinei parlamentinei partijai, lėšų iš biudžeto skirtų Vyriausybė.

Iki įstatymo pataisų valdančiojoje koalicijoje esantys „socialdarbiečiai“, kaip rinkimuose nedalyvavusi partija, negalėjo pretenduoti į valstybės dotaciją. Tokia situacija susiklostė po to, kai skilus Lietuvos socialdemokratų partijai, buvo įkurta Gedimino Kirkilo vadovaujama Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
BET KOKIA išmoka iš biudžeto 'partijoms' PAŽEIDŽIA Konstituciją!

AS manau

AS manau portretas
Stai kaokiais nesvariais budais valstieciai perka sau palankius.Nejaugi lietuvi tau vis vien kas dedasi Lietuvoj .Musu visu pinigais taskosi kaip panoreje,kad tik turetu ,galetu padaryti visus vergais.Zmones palaike seimakuriem norejo nusavinti vaikus ir kas gali paneigti,kad ne pasipenymo tikslais melavo,smeize.? O kodel negalime pareikalauti skaidrumo,profesionalumo,teisingumois valdanciuju.Juk Karbauskis su Sirinskiene tokiais dedasi.Pasirodo ,kdf nera taip.Zmones pabudome ir kelkimes.Gana mus versti vergais .Padafryti karbauskininku valstieciais.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių