ES šalių delegatams Lietuva žiemą dovanos pirštinių už 18 tūkst. litų

  • Teksto dydis:

Pirmininkavimo Europos Sąjungos (ES) Tarybai proga į Lietuvą atvyksiantiems ES šalių delegacijų atstovams šaltuoju metų laiku, be kita ko, bus dovanojama kumštinių pirštinių.

Užsienio reikalų ministerija (URM) už 18 tūkst. litų iš reprezentacinėms išlaidoms skirtų lėšų nupirko 600 porų pirštinių, skelbia "Valstybės žinios".

"Greta oficialių Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai dovanų, delegacijų atstovams šaltuoju metų laiku bus teikiamos kumštinės pirštinės – jaukus ir kūrybinis rankų darbo elementas pabrėžiantis Lietuvos įvaizdį", – teigia URM.

Anot ministerijos, pirštinės mezgamos rankomis iš vilnonių siūlų, o raštai ir spalvų deriniai turi būt parinkti laikantis lietuvių tautodailės tradicijų.

Šiuo metu vykdomas keturių dalių viešasis pirkimas. Pirmąją viešojo pirkimo dalį laimėjusi tautodailininkė Stanislava Butkutė ministerijai jau pristatė 600 porų kumštinių pirštinių.

Likusių viešojo pirkimo dalių procedūros dar vykdomos. Planuojama, kad svečiams bus išdalyta 1700 porų kumštinių pirštinių.

Ministerijos teigimu, kiekviena Europos Sąjungos Tarybai pirmininkaujanti valstybė susitikimų svečiams tradiciškai teikia dovanas ir suvenyrus.

Lietuvos pirmininkavimo ES Tarybai metu ministrams ir kitiems aukščiausio rango pareigūnams dovanojami Lietuvos grafikos kūrėjų darbai arba Lietuvos banko proginės sidabrinės 50 litų nominalo monetos, skirtos pirmininkavimui, taip pat protokolinės dovanos: kaklaraiščiai vyrams ir šalikėliai moterims.

Žemesnio rango delegacijų nariai gauna po tris nedideles praktiškas dovanas: inovatyvų atšvaitą, universalų mobilaus telefono įkroviklį bei, priklausomai nuo metų laiko, juodųjų slyvų sūrio dėžutę arba megztas pirštines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasvarstymas

 pasvarstymas portretas
vargšų ir benamių šalpa niekada nesibaigs, reikia vargšams duoti darbo (jei jie nori dirbti iš tikrųjų, gali būti, kad jie gyvena iš pašalpų ir spjauna visiems į veidą, ne paslaptis, kad jie ir dirbti bet kokio darbo nenori), o benamiai patys sau susikūrė tokį gyvenimą, todėl jiems padėti nėra ko. Kiek tokius benamius bepraustum, talpintum į spec. įstaigas, jie sugrįžta atgalios, į šiukšlynus ir pan.

www

www portretas
jus komunisteliai geriau suselpkit vargsus ir benamius. Kaip staigiai pasukot nuo komunizmo i/supuvusi/ kapitalizma. Ar atmintis silpna ar turite chameleonisku genu ozmoniskumo snipstas.....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių