ES komitetas pritarė beviziam režimui su dar 19 valstybių

Europos Sąjungos (ES) Nuolatinių atstovų komitetas (COREPER II) penktadienį Briuselyje susitarė į šalių, kurių piliečiams ES netaiko vizų reikalavimo, sąrašą įtraukti dar 19 valstybių.
Po šio sprendimo, ES Taryba pradės derybas su Parlamentu ir sieks kitų metų pradžioje galutinai priimti šį sprendimą, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

"Šiandienos mūsų susitarimas - labai svarbus žingsnis siekiant, kad ateityje tarp Europos Sąjungos ir 19 trečiųjų šalių būtų taikomas bevizis režimas. Pirmininkaujanti Lietuva tvirtai tiki bevizio režimo nauda ir labai džiaugiasi galėdama pasiekti valstybių narių susitarimą", - sakė Nuolatinių atstovų komiteto pirmininkas ambasadorius Raimundas Karoblis.

Kaip pranešė URM, kai tik ES Taryba ir Europos Parlamentas priims reglamento pakeitimus, 16 Karibų jūros regiono ir Ramiojo vandenyno šalių – Dominikos Respublikos, Grenados, Kiribačio, Maršalo Salų, Mikronezijos, Nauru, Palau, Sent Lusijos, Sent Vinsento ir Grenadinų, Samoa, Saliamono Salų, Timoro–Lesoto, Tongos, Trinidado ir Tabago, Tuvalu ir Vanuatu – bei Jungtinių Arabų Emyratų, Peru ir Kolumbijos piliečiai galės atvykti į ES be vizų.

Reglamente pateikiamas  trečiųjų šalių, kurių piliečiai, kirsdami valstybių narių išorės sienas, privalo turėti vizas, ir tų šalių, kurių piliečiams šis reikalavimas netaikomas, sąrašas.

Norėdamos pasinaudoti bevizio režimo privalumais, kiekviena iš 19 šalių dar turės pasirašyti vizų režimo panaikinimo susitarimą su Europos Sąjunga.

Antrąjį šių metų pusmetį ES Tarybai pirmininkaujanti Lietuva didžiulį dėmesį skiria ES vizų politikai.

Lapkričio 29 dieną Rytų partnerystės viršūnių susitikime Vilniuje buvo pasirašytas vizų režimo supaprastinimo susitarimas su Azerbaidžanu. Priimti sprendimai dėl vizų režimo supaprastinimo ir readmisijos susitarimų su Armėnija, įsigaliosiantys 2014 m. sausio 1 dieną.

Pirmininkaujanti Lietuva taip pat pasiekė susitarimą dėl įgaliojimo Europos Komisijai derybas dėl vizų režimo supaprastinimo pradėti ir su Maroku. Tai bus pirmasis tokio pobūdžio susitarimas su pietinės kaimynystės šalimis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kryžmintis su kitomis rasėmis negerai: gims degradai

kryžmintis su kitomis rasėmis negerai: gims degradai portretas
Tiesa yra karti. Sumaišius kelių rasių tautybių žmones gimsta ligoti, netinkantys darbui. Tiesiai jiem į akis juk nepasakysi - esi defektyvus. Ne, mes juos mokome groti birbyne ar skambinti kanklėmis, kad nebūtų besišlaistantys veltėdžiai, bet tai kainuoja. Jų gydymas brangus, jie nedarbingi, negražūs ir dažniausiai pavojingi sau ir visuomenei. Įsakymas Nr 50 pridėtas prie LR BK sako: kai pasiligoję ir narkomanai gimdo vaikus siekdami pasipelnyti ir gauti po 1300 lt už invalido laikymą namie --- iškart 8 metai kalėjimo. Pirmyn. Gana žaisti debilizmą. Visą gyvenimą apsigimusiai Aidai, kuriai auga barzda ir vien jos depiliacija kainuoja itin daug - juk nesakysi, kad jos tėvas tik ką paleistas iš N. Vilnios durnyno po narkotikų dozės neatsiminė, ar jis lipo ant 220 cm ilgio transvestito Dalės, ar ją pratvarkė dar kokie 8 kiti narkomani -- tai kiek visa tai kainuoja tas degradų veisiimas?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių