Siūloma naikinti R. Pakso neliečiamybę

Europos Parlamento (EP) Teisės reikalų komitetui kitą savaitę bus pasiūlyta naikinti buvusio „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininko Rolando Pakso teisinę neliečiamybę prekybos poveikiu byloje.

BNS žiniomis, pranešėjas Europos konservatorių ir reformistų frakcijos narys Angelis Dzhambazkis (Angelis Džambazkis) jau parengė projektą dėl siūlymo naikinti R.Pakso imunitetą, nes tyrime politinio persekiojimo neįžvelgė.

EP Teisės reikalų komiteto darbotvarkėje numatyta, kad klausimą dėl „tvarkiečio“ neliečiamybės jis turėtų svarstyti pirmadienio popietę.

Komiteto sprendimas vėliau turės būti patvirtintas Europos Parlamento plenarinėje sesijoje.

R.Paksas būsimų svarstymų nekomentuoja.

„Tikrai neturiu ko komentuoti, kol nėra sprendimo“, – BNS teigė politikas.

Lietuvos prokurorai į Europos Parlamentą dėl R.Rakso neliečiamybės panaikinimo kreipėsi pernai pavasarį. Pareigūnai nori pateikti jam įtarimus dėl prekybos poveikiu.

Teisėsauga įtaria, kad „Lietuvos ryto“ žiniasklaidos grupės vadovas Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Paksu, jog šis už beveik 10 tūkst. eurų vertės kyšį paveiks statybų inspektorius, kad jie leistų naudoti naują „Norfos“ parduotuvę Prienuose.

Tiek R.Paksas, tiek G.Vainauskas savo kaltę neigia ir bylą vadina politizuota. R.Paksas pernai po Seimo rinkimų pirmojo turo atsistatydino iš „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininko pareigų.

Gegužės pradžioje Lietuvos generalinis prokuroras Evaldas Pašilis vyko į EP Teisės reikalų komiteto posėdį suteikti papildomos informacijos apie tyrimą.

R.Paksas negali dalyvauti Seimo rinkimuose nuo 2004 metų, kai per apkaltą buvo pašalintas iš prezidento pareigų, tačiau jis dukart buvo išrinktas į Europos Parlamentą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
Vel gales tapsnoti

...

... portretas
Kadangi kažkam 'Miręs Paksas - geras Paksas', jam net ir labai reikia savų pasisaugot.

Petras

Petras portretas
Kai iššvaistomi milijonai (operos teatras, geležinkeliai ir tt), tai ramu. Neatskleista, už kokius pinigus dygsta prabangūs namai .O čia dar neįrodytas dalykas. Palikit tą vargšą R.Paksą ramybėje.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių