EP komitetas kviečiasi Lietuvos prokurorą dėl R. Pakso neliečiamybės

  • Teksto dydis:

Europos Parlamento (EP) Teisės komitetas kviečiasi generalinį prokurorą Evaldą Pašilį į svarstymus dėl „tvarkiečio“ Rolando Pakso teisinės neliečiamybės prekybos poveikiu byloje.

Pasak parlamento atstovų, tai yra itin reta praktika, kai svarstant klausimą dėl europarlamentarų neliečiamybės į posėdžius kviečiami prokurorai.

„Galiu patvirtinti, kad generalinis prokuroras yra pakviestas pristatyti faktus apie vykdomą ikiteisminį tyrimą. Parlamento praktikoje tai yra išskirtinis atvejis“, – BNS ketvirtadienį sakė Europos Parlamento atstovas Lietuvoje Robertas Pogorelis.

Lietuvos prokurorai į Europos Parlamentą dėl R.Pakso neliečiamybės naikinimo kreipėsi pernai pavasarį. Jie įtaria, kad žiniasklaidos grupės „Lietuvos rytas“ vadovas Gedvydas Vainauskas sutarė su R.Paksu, jog šis už beveik 10 tūkst. eurų vertės kyšį paveiks statybų inspektorius, kad jie leistų naudoti naują „Norfos“ parduotuvę Prienuose.

Generalinės prokuratūros atstovė Rita Stundienė BNS sakė, kad EP komiteto kvietimas E.Pašiliui atvykti į posėdį dar nėra gautas.

G.Vainausko prekybos poveikiu bylą norėta perduoti teismui nagrinėti atskirai, tačiau teismai neleido išskirti jo ir R.Pakso bylų.

Tiek R.Paksas, tiek G.Vainauskas savo kaltę neigia ir bylą vadina politizuota.



NAUJAUSI KOMENTARAI

well

well portretas
Nemanau, kad Paksas nekaltas. Tuo labiau, kad Prienus valdė jo dešinioji ranka Ručys
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių