Emigraciją mažins speciali darbo grupė?

  • Teksto dydis:

Seimas siūlo Vyriausybei sudaryti mokslininkų, valstybės pareigūnų, specialistų ir socialinių partnerių grupę, kuri parengtų migracijos politikos strategiją, piliečių grįžimo į tėvynę bei gimstamumo skatinimo programų projektus.

68 parlamentarams balsavus už, septyniems – prieš ir 21 susilaikius parlamentas priėmė atitinkamą nutarimą.

Juo Vyriausybei siūloma iki liepos atlikti demografijos, ryšių su emigravusiais palaikymo, migracijos ir integracijos, neišvykimo iš Lietuvos, gimstamumo skatinimo procesų valdymo analizę.

Nuo gegužės sudaryta darbo grupė, Seimo siūlymu, įvertintų Europos Komisijos nurodytas socialines bei ekonomines problemas, nulemiančias neigiamą emigracijos ir demografinę statistiką Lietuvoje.

Taip pat ši darbo grupė turėtų parengti 2018–2027 metų demografinės, migracijos ir integracijos politikos strategijas, grįžimo į tėvynę ir gimstamumo skatinimo projektus.

Vyriausybė įvertindama šalies padėtį 2016 metais savo ataskaitoje nurodo, kad pernai iš Lietuvos emigravo 50 tūkst. 333 gyventojai, 5 tūkst. 800 daugiau nei 2015 metais (44 tūkst. 533), 13 tūkst. 712 daugiau nei 2014 metais (36 tūkst. 621). Pasak dokumento, dėl emigracijos mastų kyla rizika ūkio augimo perspektyvoms – per pastaruosius dvejus metus kas trečias emigravęs buvo 20–29 metų, kas ketvirtas – 30–39 metų amžiaus.

Mažėjant darbingų žmonių skaičiui ir senstant visuomenei, ateityje Lietuva gali susidurti su sunkumais finansuoti pensijas, sveikatos priežiūrą ir švietimą, konstatuoja Vyriausybė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rita

Rita portretas
Kas liečia vaikų pašalpas,noriu pasakyti ,negimdykite.Nejaugi jums nesvarbu ,kad tas vaikelis bus vergu.Nepateisinama kaip vaikus gimdo dėl pašalpų,kad galėtų išgyventi jauni žmonės.Ne užpakaliu suraskite pragyvenimo šaltinį o smegenimis ir darbu .Gėda man būtų turėti daug vaikų,nes tai ženklas, kad skurdas jų gyvenime.Nebus vaikai dėkingi tėvams už gyvenimą,kuriame turės skursti.

Skilandis

Skilandis portretas
pinigai, tik pinigai cia kalti. Kai pakele pasalpas uz gimusi vaika, tai dabar nebetelpa pirmokai i mokyklas. Kai pakels algas iki normalaus lygio, na, nors 3,5 kartus, kiek viskas pabrango, tai tada nebesutalpins gyventojų, kurie griš.

jonas iš mažosios gal nepastebs gramat.klaidas

jonas iš mažosios gal nepastebs gramat.klaidas portretas
jonas specelus stebėtojas ,Lenkijoj Vokietijoj,šangeno šalįse ,eu sajungos šalįse ,nuo1995-2015grupė visokia gerai, šita jau neamigruos,dirbti nežino ką reiks gal irišvs neriaiks,sugalvos kokį užsiėmimą, imkit pavyzdį kurkit savo grupes darbo vietas jums mokės kas nespės pabėgti .žemiau žmogus reikalauja pinigų ,pinigų galima duoti pakels kainas kiek duos gal dar daugiau ir vel liksit nepatenkinti gana daug pastebėjimų buvo per tą trumpa stebėjimo laika nes aš nevergavau o tik stebėjau man tu pariaigų nieks nesuteikė riaikėjo susikurti pagrindis laikas eu sostinėje po krizės,kuri aplenkė Lietuva( nepasiseke visam pasauliui oju apėjo) peikėliau stebėjimo vieta kita sostinę Flandrijos nor abi gerai matomos nes nutole mažiau nei elektrėnai nuo kauno šiuo metu bandau susigaudyti kas vyksta šitoj stebuklų šalyjia
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių