EBPO palankiai vertina Lietuvos atstovų bendradarbiavimą su organizacija

  • Teksto dydis:

EBPO palankiai vertina Lietuvos atstovų bendradarbiavimą su organizacija

Vilnius, vasario 26 d. (BNS). Vilniuje viešintis Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) Globalių ryšių direktorius Marcosas Bonturi pabrėžė, kad organizacija palankiai vertina Lietuvos atstovų dalyvavimą EBPO komitetuose bei iniciatyvose, ketvirtadienį pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

„Nors pasiektas įvertinimas nuteikia optimistiškai, raginčiau Lietuvos institucijas tęsti aktyvią veiklą EBPO ir kelti sau iššūkį jau dabar išnaudoti EBPO potencialą valstybės valdymui, sprendimų priėmimui gerinti“, – teigė susitikimui pirmininkavęs užsienio reikalų viceministras Rolandas Kriščiūnas.

M.Bonturi pasveikino Lietuvos institucijas, sklandžiai vykdančias ambicingą ir intensyvų veiksmų planą.

Svečio nuomone, pirmą kartą per 50 metų EBPO istoriją atliekama šalies kandidatės pasirengimo narystės deryboms fazė suteikė puikią progą EBPO ir jos šalims narėms geriau susipažinti su Lietuva, įsitikinti jos pasirengimu laikytis EBPO standartų.

M.Bonturi, kuris kuruoja EBPO ryšius su valstybėmis partnerėmis ir kandidatėmis į EBPO nares, ketvirtadienį ryte taip pat susitiko su Vyriausybės kancleriu Alminu Mačiuliu.

Lietuva šiemet tikisi sulaukti kvietimo pradėti derybas dėl narystės EBPO. Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė sausio pabaigoje Davose vykusiame Pasaulio ekonomikos forume susitiko su EBPO generaliniu sekretoriumi Angelu Gurria (Anchelu Gurija).

Sprendimas dėl derybų su Lietuva pradžios turėtų būti priimtas birželį, įvertinus šalies Narystės veiksmų plano įgyvendinimą. Lietuva narystės siekia nuo 2002 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių