E. Gentvilas premjerui: net Irano prezidentas pripažįsta žmonių teisę protestuoti

Liberalų sąjūdžio pirmininkas Eugenijus Gentvilas, komentuodamas ketvirtadienį vykusį medikų protestą, teigia, kad nepasitiki Seimo Etikos ir procedūrų komisija, bei stebėjosi, kodėl premjeras Saulius Skvernelis, dar būdamas vidaus reikalų ministru, policininkų piketą palaikė, o vadovaudamas Vyriausybei aiškina, kad protestais aikštėse tiesos negalima pasiekti.

Liberalų lyderio manymu, prie medikų sprendimo išeiti į gatvę prisidėjo politikai ir, kaip jis teigė „Žinių radijui“, pačiu grubiausiu būdu. Anot jo Seime kilusi sumaištis, kada buvo perbalsuota dėl jau priimto sprendimo didinti rezidentams atlyginimus ir nuspręsta paraleliai ženkliai kelti algas prokurorams, turėjo supykdyti jaunuosius medikus.

E. Gentvilas aiškino, kad, jo manymu, suorganizuotas perbalsavimas buvo neteisėtas ir patogus tik „valstiečiams“. Liberalo neįtikino ir Etikos procedūrų komisijos išvados.

„Kas ta Etikos procedūrų komisija?“ - klausė E. Gentvilas. „Pasižiūrėkite sudėtį. Tarkim, Lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga nuolatos palaiko „valstiečius“, o ten turi lemiamą balsą komisijoje. Tai taip ir reabilituojami politikai, ypač Seimo Pirmininkas“, - kalbėjo liberalų pirmininkas ir pabrėžė, kad, žiūrėdamas į priimamus sprendimus, jis kuo toliau, tuo labiau abejoja jos darbu.

Policijos pareigūnai piketavo dėl savo socialinių garantijų – tada buvo viskas gerai. O kai piketuoja medikai, jaunieji rezidentai – tada jau blogai.

E. Gentvilas taip pat replikavo ir į premjero kalbas, išsakytas medikų protesto išvakarėse. Anot jo, S. Skvernelio pasisakymai, kad „protestuojant tiesos negalima pasiekti“, yra neteisingi. Net Irano prezidentas, teigė E. Gentvilas, pripažįsta žmonių teisę protestuoti.

„S. Skvernelis dabar sako, kad aikštėse tiesos nepasieksime. Tačiau kai jis buvo ministras ir policijos pareigūnai piketavo dėl savo socialinių garantijų - tada buvo viskas gerai. O kai piketuoja medikai, jaunieji rezidentai - tada jau blogai. Net Irano prezidentas pasakė, kad žmonės turi teisę eiti į gatves ir reikšti savo nuomonę,„- kalbėjo E. Gentvilas.

Visgi E. Gentvilas sutiko, kad medikų protestu bandė pasinaudoti socialdemokratų pirmininkas Gintautas Paluckas. Nors, aiškino E. Gentvilas, tai nėra neįprasta praktika, tačiau geriau, kad politikų ausys nekyšotų taip, kaip kyšojo G. Palucko, kuris medikams organizuojant protestą, dalino atmintines.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ignas

ignas portretas
sitas plikas buozgalviukas ,galetu is vis patylet,ka su savo saika pridirbo lietuvai

Ignas

Ignas portretas
Mulkis tas Palūckas. Kur buvo socdemai paskutinius keturis metus?Laisvai galėjo išspręsti medikų problemas bet nieko nedarė o dabar vaidina geruosius. Bjauru!!!

TOKS VAIZDAS , KAD

TOKS VAIZDAS , KAD portretas
Lietuvoje reinkarnuojasi staliniukas .....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių