Druskininkų opozicinės jėgos sukilo prieš R. Malinauską

Opozicinės Druskininkų savivaldybės partijos pasirašė bendrą pareiškimą-deklaraciją „Druskininkai yra mūsų“.

Parašus po dokumentu padėjo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų Druskininkų skyriaus pirmininkas Konstantinas Rečkovas, Liberalų sąjūdžio Druskininkų skyriaus vadovas Juozas Šarkus ir Lietuvos žaliųjų partijos Druskininkų lyderis Laurynas Okockis.

„Mero Ričardo Malinausko vadovavimas savivaldybei seniai nebeatitinka Lietuvos Respublikos Konstitucijoje įtvirtintų demokratinio valstybės valdymo principų. Per 18 vienvaldystės metų Druskininkuose įsigalėjo ydingi, nedemokratinių Rytų valstybių praktikas primenantys autoritarinio valdymo metodai, suskaldę bendruomenę į savus - lojaliuosius merui bei jo aplinkai ir svetimus - drįstančius matyti kitokią Druskininkų viziją ir atvirai apie tai kalbėti“, - rašoma pareiškime.

Opozicinės jėgos skelbia, kad yra demokratinė alternatyva Druskininkų savivaldybę valdančiajam judėjimui „Už Druskininkus“:

„Mes sakome, kad Druskininkai yra mūsų visų. Esame įsitikinę, kad būtina atkurti sąžiningą, pagarbų valdžios santykį su visais Druskininkų savivaldybės bendruomenės žmonėmis. Savivaldybė turi telkti, o ne priešinti bendruomenę, siekti kurti savivaldybės ateities viziją, paremtą ne asmeninėmis ambicijomis, o viešąjį interesą atspindinčią, racionalia strategija. Mūsų esminiai siekiai yra pagarba bendruomenei, jos įvairovei, gyventojų žmogiškajam orumui, demokratijos principams, gebėjimas įsipareigoti ir vykdyti įsipareigojimus atsakingai bei skaidriai. Aiškiai sakome, kad Druskininkų valdžiai yra privalomas sąžiningas ir pagarbus požiūris į visus bendruomenės narius“, - rašoma pareiškime.

Trys partijos reikalauja užbaigti žeminantį žmonių orumą ir savigarbą valdžios elgesį, grąžinti mums visiems galimybę laisvai ir be baimės reikšti savo nuomonę, ginti savo teisėtus interesus, užsiimti politine ar visuomenine veikla, vystyti verslą ir puoselėti kultūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alfonsas

Alfonsas portretas
Kaip jums ne gėda,negalite pasiekti įstatymiškai-puolate be proto kvailai. Kas rinko merą?Gal baikite,

siaubinga

siaubinga portretas
Nejuokinkit kad galima nugaleti Druskininku KUNIGAIKSTI ir kas liktu is Malinausko susikurtos Kunigaikstystes koks likimas istiktu pati Kunigaiksti ir kaip islaikyti susikauptus kunigaikstysteje turtus Mejuokaukit KUNIGAIKSTYSTE PAVOJUJE.

Pensininke tu pensininke..

Pensininke tu pensininke.. portretas
PERMAINOS LIETUVOJE YRA BLOGIS EILINIAMS ŽMONĖMS! Jau grabas i sikna baksi o tu proto tep ir neįgavai.Ar mažai dar tau permainų?Ar kai nuolat keitėsi ir mainėsi valdžios, įstatymai, vyko reformos ir reorganizacijos, tie laikai gal daug gero Lietuvai atnešė?Nuo tų pokyčių viskas tik blogėjo.Gal tau labai pagerėjo nuo pensijų reformos? O gal euro įvedimas gyvenimą palengvino?Tas ir yra blogiausia kad toki moliūgai kaip tu nieko nenuraukia ir dar savo trigrašį visur kiša
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių